Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Крводарителска акција PDF Печати Е-пошта
среда, 03 март 2010 12:27

Како и секоја година, така и оваа година учениците од гимназијата „Добри Даскалов“ Кавадарци повторно се покажаа многу хумани.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:07
Повеќе...
 
Семинар организиран од невладината организација ТРЕФПУНКТ PDF Печати Е-пошта
вторник, 23 март 2010 12:14

Деновиве во период од 16.02 до 19.02 2010 година, во просториите на хотел „Молика“ се одржа Семинар организиран од невладината организација ТРЕФПУНКТ, потпомогнат од германската фондација Konrad-Adenauer. На овој семинар зедоа учество нашите ученички од III година, Бојана Златева и Елена Милошевиќ. 

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:05
Повеќе...
 
ПРОЕКТ ЗА МИР PDF Печати Е-пошта
среда, 24 февруари 2010 12:12

На почетокот од месец февруари беше склучен договор со кој СОУ Гимназијата „Добри Даскалов“ (во својство на училиште-учесник) се приклучи кон Проектот за Мир. Договорот беше склучен со СГГУ „Здравко Цветковски“ од Скопје, во својство на училиште-координатор.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:03
Повеќе...
 
Mарт - месец на борба против изостаноци PDF Печати Е-пошта
понеделник, 01 март 2010 12:11

Училишната заедница на гимназијата заедно со Директорката, психологот и педагогот организираа мини проект за борба против изостаноци. Одлучено е месец март да биде месец на борба против изостаноци, за што се информирани сите класни раководители и сите ученици. Поставен е и плакат на огласната табла за учениците. Паралелката со најмал број изостаноци и сите ученици без изостаноци на крајот на месецот ќе добијат награден излет кој ќе биде организиран и финансиран од училиштето. 
Затоа ученици – борете се за најмал број на изостаноци!

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 18:48
Повеќе...
 
Денот на љубовта одбележан и во нашето училиште PDF Печати Е-пошта
вторник, 16 февруари 2010 12:10

,,Да се сведе вселената на едно суштество, да се возвиши едно суштество до Господа, тоа е љубов. Љубовта е поздрав што го праќаат ангелите до ѕвездите. Она што го почнува љубовта може да го заврши само Господ, а да се умре од љубов- тоа значи да се живее од неа”.
(Виктор Иго) 

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 18:56
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 101 102 103 104 105 106 Следно > Крај >>

Страница 104 од 106

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер