Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Компјутерот во функција на наставата 2 PDF Печати Е-пошта
понеделник, 12 април 2010 10:00

Уште една видео презентација направена при посета на час по математика што претставува уште едно успешно имплементирање на компјутерот во наставата.

Последно освежено на четврток, 30 септември 2010 22:56
Повеќе...
 
Одржано класно првенство во кошарка за прва година PDF Печати Е-пошта
петок, 09 април 2010 09:58

Оваа учебна година по иницијатива на учниците од прва година под менторство на проф. по спорт и спортски активности Блашко Клинчаров беше одржано класното првенство во кошарка. 

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 17:26
Повеќе...
 
Освоена I, II и III награда на ликовен конкурс PDF Печати Е-пошта
сабота, 03 април 2010 13:03

Во чест на празникот Велигден, Градоначалникот на општина Кавадарци и Советот на општина Кавадарци, во соработка со Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ Кавадарци, организираа конкурс за „Велигденски јајца“. На конкурсот учество земаа повеќе ученици од Гимназијата. Особено се истакнаа учениците:

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:32
Повеќе...
 
Предавање за Преносливо полови болести PDF Печати Е-пошта
петок, 09 април 2010 13:02

Со растот и развојот на младите, неизоставно се наметнува потребата да им се создаде навика за грижа и заштита на нивното здравје. Половото зреење е нормален биолошки процес. Затоа е нужно на сите млади да им се овозможи едукација за причинителте коишто доведуваат до полови заболувања.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 17:33
Повеќе...
 
Одбележани Денот на шегата и големиот христијански празник Велигден PDF Печати Е-пошта
петок, 02 април 2010 13:01

Мотивирани од денот на шегата 1 април и од големиот христијански празник Велигден, учениците од Гимназијата своерачно изработија маски и прекрасни велигденски јајца. Нивните творби беа изложени во холот на училиштето.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:30
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следно > Крај >>

Страница 105 од 110

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер