Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Кампања за Денот против гладот PDF Печати Е-пошта
недела, 17 октомври 2010 16:24

 DenProtivGladot1

Меѓународниот ден на гладот -16 Октомври, со бројни активности се одбележува насекаде во светот. Општинската организација на Црвен крст, Кавадарци во соработка со нашето училиште, мобилизира ученици – доброволци коишто имаа задача да поделат талони, вредни 20 денари, во сите основни и среди училишта од градот, сите организации, институции, градски локали, туристички агенции и сл.

Последно освежено на четврток, 04 ноември 2010 12:44
Повеќе...
 
Проект eTwinning, музиката ги поврзува луѓето PDF Печати Е-пошта
четврток, 28 октомври 2010 18:46

Од месец септември 2010 година, нашето училиште е вклучено во проектот eTwinning – Music Connecting People – Mузиката ги поврзува луѓето – проект во кој учествуваат 25 училишта од 25 земји на Европската унија.

eTwinning

Учениците од II и IV година, кои учествуваат во овој проект, имаат задача преку презентации да го претстават своето училиште, својот град и македонската музика. Во месец април истите ке изработат музичка презентација со која ке ја претставуваат нашата земја и ке учествуваат во избор за најдобра музичка изведба.

 Линк кон Wiki сајтот http://musicconnectingpeople.pbworks.com

Последно освежено на четврток, 28 октомври 2010 18:56
 
25 Октомври – Европски ден на граѓанската правда PDF Печати Е-пошта
среда, 27 октомври 2010 08:25

Обединета Европа некогаш беше сон на Виктор Иго и на филозофите, а сега е реалност кон која се стреми и Р.Македонија.

25 Октомври како европски ден на граѓанската правда, во Европа се слави од 2003 год., а кај нас за првпат, годинава, се одбележа овој ден со отворање на вратите на судовите и другите правосудни институции за граѓаните.

Последно освежено на среда, 27 октомври 2010 08:42
Повеќе...
 
Проект „Еко-училиште“ PDF Печати Е-пошта
понеделник, 25 октомври 2010 13:43

Од месец август 2010 година, нашето училиште активно се вклучи во проектот „Еко – училиште“, кој ќе биде со времетраење од три години.

Целта на овој проект е заштита на животната средина и нејзина интеграција во воспитно-образовниот систем. Оваа програма ја спроведуваат Министерството за образование и наука, Здружението на граѓани ОХО и швајцарската агенција за развој.

Последно освежено на петок, 29 октомври 2010 13:38
Повеќе...
 
Семинар за професорите по македонски јазик и литература PDF Печати Е-пошта
сабота, 23 октомври 2010 19:40

Бирото за развој на образованието на Р. Македонија, во соработка со Македонскиот институт за медиуми и Европскиот центар за новинарство од Холандија, спроведија и организираа дводневен семинар за професорите по македонски јазик и литература кои изведуваат настава во основните и средните училишта во државата на тема: „Унапредување на медиумската писменост во Р. Македонија“.

Последно освежено на вторник, 26 октомври 2010 14:25
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следно > Крај >>

Страница 108 од 119

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер