Ученици од нашата Гиммназија учествуваа на спортски, фудбалски турнир под мотото: “ Заедно против насилството”


Објавено на: 18.11.2019

“Заедно против насилството” е мотото на денешниот турнир кој се оддржа помеѓу ученици
од трите средни училишта во Кавадарци во кои спаѓа и нашето. Според постигнатите резултати
учениците од Гимназијата го освоија првото место, но сепак пласманот на овој турнир беше во
втор план. Главна цел ни беше да се даде предност на фер играта, другарството и
толеранцијата. Настанот беше поддржан од Ротари клубот од Кавадарци, чии претставницци
присуствуваа исто така на спортските терени.