Добредојдовте во

СОУ Гимназија

Добри Даскалов Кавадарци

Втор дом, за вас

Училиште каде можете да се чуствувате исто како дома, најдобро место за учење!

Врвни професори

Најдобрите од секоjа област, на ваше располагање за ваш личен напредок и развивање!

Совети и подучувања

Прашања од сите области, одговори за секое прашање и совет.

Најдобрите
на едно
место

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

Новости

Училишни активности, натпревари, известувања и настани

Унапредување на воспитно-образовната дејност во училиштата –задача на сите учесници во образовниот процес

Унапредување на воспитно-образовната дејност во училиштата –задача на сите учесници во образовниот процес

На 24.02.2020 година во просториите на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ се одржа предавање на тема „ Унапредување на воспитно-образовната работа во училиштата “, од страна на  проф.д-р.Розалина Попова-Коскарова, редовен професор на Педагошкиот факултет во Скопје. Целта...

read more
Четврта работилница од Еразмус+ проектот „Програма за проучување на културното наследство на земјите”

Четврта работилница од Еразмус+ проектот „Програма за проучување на културното наследство на земјите”

Професори и ученици од Гимназијата „Добри Даскалов“ учествуваа на четвртата работилница од Еразмус+ проектот „Програма за проучување на културното наследство на земјите” во периодот од  17 до 21 февруари 2020 година во Азорес, Португалија. Проектот HELP – Heritage...

read more
Регионален успех на гимназијалците-математичари

Регионален успех на гимназијалците-математичари

Во просториите на СОУ Гимназија„Добри Даскалов“на 08.02.2020 година се одржа 43 регионален натпревар по математика. Своите математички сили и знаења ги покажаа ученици од Кавадарци, Неготино, Велес, Валандово и Гевгелија.Нашето училиште го претставуваа учениците:Мајкл...

read more

Контактирајте не

Контакт