Натпревар по француски јазик

На 24. 04. 2010 година (сабота) на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје се одржаОлимпијада по француски јазик. Од нашето училиште под менторство на проф. по француски јазик Милка Штерјова,  се натпреваруваше ученичката Цветанка Душкова од III-7 клас и...

Регионален натпревар по физика

На 24.04.2010 година се одржа Регионалниот натпревар по физика на Природно-математичкиот факултет во Скопје. Учествуваа учениците: Петров Љупчо од I-4 клас, Лалков Васко од I-2 клас, Настова Олгица од I-3 клас, Митрев Дане од II-2 клас, Орешков Оливер од II-5 клас,...
Саем на книгата и Денови на образование и кариера

Саем на книгата и Денови на образование и кариера

И оваа година се одржува 22. Саем на книгата, кој ќе трае од 13 до 18 април во арената „Метрополис“. Влезот чини 30 денари, за организирани посети на ученици и студенти е 20 денари, а  бесплатен е за деца до седум години и за пензионери. Голем број ученици од...
Свечено отворено шаховското првенство во Гимназијата

Свечено отворено шаховското првенство во Гимназијата

Во последните девет години, нашата Гимназија, под менторство на професорите Даница Максимоска и Блаже Јованов, традиционално организира шаховско првенство. Првенството се одржува во првата половина на месец април и истото предизвикува масовен интерес кај учениците...