Одбележување на 22 март – Светски Ден на водата

Одбележување на 22 март – Светски Ден на водата

            На 22-ри Март секоја година, светот преку разни активности го одбележува Светскиот ден на водата. Оваа година одбележувањето на овој ден е под мотото: „Вредностите на водата“. По повод овој ден, нашето училиште како и претходните учебни години, се вклучи...
Одбележување на 21 март, Денот на пролетта и екологијата

Одбележување на 21 март, Денот на пролетта и екологијата

Како и секоја година, така и оваа учебна година училиштето се вклучи во одбележување на Денот на пролетта и екологијата. За таа цел, учениците преку изготвување на презентации го одбележаа овој ден. Учениците работеа под менторство на: Богде Коцева – професор по...
Се одржа Општинскиот натпревар по Биологија

Се одржа Општинскиот натпревар по Биологија

Седмиот по ред Општински натпревар по Биологија, се одржа на 15.02.2020 година во просториите на Нашето училиште СОУ Гимназија „ Добри Даскалов“ Кавадарци.     На натпреварот учествуваа 38 ученици од I,II,III  и IV година. Сите ученици предходно беа тестирани на...
СОВЕТУВАЊЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ВО СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА ПОД МОТОТО „ СТАВИ ПОЈАС“

СОВЕТУВАЊЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ВО СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА ПОД МОТОТО „ СТАВИ ПОЈАС“

Во организација на Републичкиот совет за безбедност на патиштата (РСБСП) на ден 26.02.2020 година во просториите на училиштето СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци се одржа советодавно предавање за превенција во сообраќајот на патиштата под мотото „Стави појас“....
Регионален успех на гимназијалците-математичари

Регионален успех на гимназијалците-математичари

Во просториите на СОУ Гимназија„Добри Даскалов“на 08.02.2020 година се одржа 43 регионален натпревар по математика. Своите математички сили и знаења ги покажаа ученици од Кавадарци, Неготино, Велес, Валандово и Гевгелија.Нашето училиште го претставуваа учениците:Мајкл...