Одбележување на патрониот празник на училиштето – Спортски настан

Одбележување на патрониот празник на училиштето – Спортски настан

Активот по Спорт и спортски активности при СОУ Гимназија ,,Добри Даскалов”  во соработка со неколку ученици од III година(Даниела Атанасова, Владанка Аврамова, Благоја Колев и Миа Маневска) организираа настан во кој беа вклучени повеќе од 100 ученици од сите четири...
Ученици од нашата Гиммназија учествуваа на спортски, фудбалски  турнир под мотото: “ Заедно против насилството”

Ученици од нашата Гиммназија учествуваа на спортски, фудбалски турнир под мотото: “ Заедно против насилството”

“Заедно против насилството” е мотото на денешниот турнир кој се оддржа помеѓу ученици од трите средни училишта во Кавадарци во кои спаѓа и нашето. Според постигнатите резултати учениците од Гимназијата го освоија првото место, но сепак пласманот на овој турнир беше во...

Регионалниот натпревар по следување 2019 за регионот Кавадарци

      На 16.11.2019 (сабота) во Неготино ,во училиштето –домаќин “Гоце Делчев “се одржа традиционалниот натпревар во спелување на француски јазик за регионот Кавадарци –Неготино-Гевгелија…….      Нашето училиште го претставуваше ученичката Софија Андонова...
Учество на ученици од Гимназијата во јавна дискусија на тема  “Воведување на медиумска писменост во образованието”

Учество на ученици од Гимназијата во јавна дискусија на тема “Воведување на медиумска писменост во образованието”

На ден 07.11.2019год. во НУБ “Св Климент Охридски” , во организација на Владата на Република Северна Македонија и Македонскиот институт за медиуми (МИМ), се оддржа јавна дискусија на тема “Воведување на медиумската писменост во образованието” со министерот за...
Одбележан 18-ти октомври, европски ден на борба против трговија со луѓе

Одбележан 18-ти октомври, европски ден на борба против трговија со луѓе

Со голема креативност и силни пораки  ученици од нашето училиште заедно со професорката Наташа Матакова  дадоа придонес во одбележувањето на 18-ти октомври, европски ден на борба против трговија со луѓе. Настанот се одржа на градскиот плоштад во организација на Црвен...