Избран претседател и заменик-претседател на на Ученичкиот парламент

Избран претседател и заменик-претседател на на Ученичкиот парламент

На ден 09.10.2019 година (среда) се одржа Втората седница на Ученичкиот парламент со Дневен ред избор на претседател и заменик претседател на Ученичкиот парламент во текотна учебната 2019/2020 година. По упатениот Повик на Првата конститутивна седница на Ученичкиот...
Одржана Првата конститутивна седница на Ученичкиот парламент

Одржана Првата конститутивна седница на Ученичкиот парламент

По изборот на класни заедници кој се изврши во текот на месец септември, на ден 02.10.2019 година (среда) се одржа Првата конститутивна седница на Ученички парламент во учебната 2019/2020 година. На Првата конститутивна седница присутните беа запознати со функцијата и...
Обука за спроведување на Програмата на Џуниор Ачивмент Македонија за ученички компании

Обука за спроведување на Програмата на Џуниор Ачивмент Македонија за ученички компании

Во деновите  3ти Март (четврток) 2019 година и 4ти  Март (петок) 2019 година, во Скопје се одржа Обука на Џуниор Ачивмент Македонија за програмата за спроведување на Ученичка Компанија. На обуката присуствуваа професори од Средните училишта од Македонија, а од СОУ...

ПОВИК За избор на Дете правобранител и двајца заменици на Дете правобранител

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ во соработка со Коалиција на младински организации СЕГА, во рамките на проектот „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Македонија“ поддржан од Детската Фондација Песталоци, објавува   ПОВИК За избор на Дете правобранител...