Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Реализирана Erasmus+ работилница во Германија во рамките на проектот DIGITeachEUrope

Реализирана Erasmus+ работилница во Германија во рамките на проектот DIGITeachEUrope

Во периодот од 1 до 7 октомври 2017 год. се реализираше првата Erasmus+ работилница во Германија со партнерите на нашето училиште во рамките на проектот DIGITeachEUrope - developing digital learning environments for schools in Europe. На оваа работилница од нашето...

read more

Гимназијата Добри Даскалов – партнер во два нови проекти од програмата на Еразмус+

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ на овогодинешниот повик на програмата Еразмус+ од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност аплицираше и доби одобрене за два проекта кои ќе бидат имплементирани во училиштето во следните три години. Проектите се...

read more
Активности за светскиот ден „Ден без автомобили”

Активности за светскиот ден „Ден без автомобили”

На ден 22.09.2017 по повод светскиот ден „Ден без автомобили” учениците од прва и втора година, во организација на професорите по спорт и спортски активности заедно со класните раководители од гимназијата “Добри Даскалов”-Кавадарци оддржаа две активности. Едната беше...

read more

Крводарителска акција

На 20 септември 2017 година во нашето училиште се спроведе акција за дарување на крв за учениците од трета и четврта година. И оваа година учениците ја искажаа својата хуманост и солидарност и несебично даруваа крв за да се спаси нечиј живот. Акцијата беше успешно...

read more

Повик за учество на интеркултурна размена во детското село Песталоци, Троген, Швајцарија

Коалиција на младински организации СЕГА објавува Повик за учество на интеркултурна размена во детското село Песталоци, Троген, Швајцарија, во рамките на проектот: “Имплементација на Конвенцијата на правата на детето во Република Македонија” Линк до повикот Упатство за...

read more
Соопштение за почеток на наставата во новата учебна година

Соопштение за почеток на наставата во новата учебна година

Им се соопштува на сите ученици дека редовната настава за учебната 2017/2018 година започнува на 04.09.2017 година (понеделник). Учениците од I (прва) и III (трета) година ќе бидат на настава во претпладневната смена со почеток во 07:00 часот. Учениците од II (втора)...

read more
Реализиран завршен настан од Erasmus+ проектот „Интегрирање на електронското учење во училниците“

Реализиран завршен настан од Erasmus+ проектот „Интегрирање на електронското учење во училниците“

Во перодот од 18 до 20 јуни 2017 год. во Охрид се реализираше завршен настан во рамките на Erasmus+ проект од Клучна акција 2 - Соработка за иновација и размена на добри практики, „Интегрирање на електронското учење во училниците “ во организација на СОУ Гимназија...

read more
Свечено доделување на наградите од Регионалните и Државниот натпревар по македонски јазик

Свечено доделување на наградите од Регионалните и Државниот натпревар по македонски јазик

На 19.06.2017 година на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје беа свечено доделени дипломите и наградите на учениците и менторите од одржаните Регионални и Државни натпревари за средните и основните училишта. Ученичката Елена Ридова од III година, под...

read more
Гимназијата го награди класот со најмалку изостанувања со еднодневна екскурзија

Гимназијата го награди класот со најмалку изостанувања со еднодневна екскурзија

Дисциплината и одговорноста им овозможија на учениците од I-1 клас, на 01.06.2017 да поминат еден незаборавен ден во височините на Водно. Гимназијата го награди класот со најмалку изостанувања со еднодневна екскурзија. Учениците најпрво го посетија Водно и беа...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт