Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Успеси на гимназијалците на натпреварите по информатика

Успеси на гимназијалците на натпреварите по информатика

Во организација на Здружението на информатичари на Македонија на 22 март 2014 год. се одржа XXV Државен натпревар по информатика во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство - ФИНКИ, при Универзтитет „Св. Кирил и Методиј“  во...

read more
Креативност, инвентивност и претприемчивост во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“

Креативност, инвентивност и претприемчивост во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“

По повод денот на пролетта 21 март 2014, учениците од Гимназијата „Добри Дасакалов, мотивирани од  нивните наставниците, масовно се впуштија во уште една голема и хумана акција. Со цел да ја  задржат еколошката свест  на високо ниво,  со голема...

read more
Моќта на програмирањето – предавање на час по програмски јазици од поранешни гимназијалци

Моќта на програмирањето – предавање на час по програмски јазици од поранешни гимназијалци

Гимназијата „Добри Даскалов“ редовно го следи времето на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието. Притоа професорите се секогаш подготвени да ги дочекаат и прифатат промените и новонастанатите услови како предизвик,...

read more
„Жените што го променија светот“-проект  со кој  градската библиотека„Феткин“ го прослави патрониот празник

„Жените што го променија светот“-проект со кој градската библиотека„Феткин“ го прослави патрониот празник

Со истакнувањето на значењето кое градската библиотека „Феткин“ го има за младите читатели започна прославата на патрониот празник по повод 70 години од смртта на големиот херој Стефан Хаџи Тефов-Феткин. Во воведното обраќање ученичката Симона Минова...

read more
Големината на жената прикажана низ сите нејзини животни улоги

Големината на жената прикажана низ сите нејзини животни улоги

„Таа има дар природен живот да носи и дарува, таа има дар нежност и љубов да дава, таа има дар божествен срцето свое да го раздава. Таа има сила и моќ после паѓање да се исправи низ секоја болка да помине. Таа има голема дарба секому утеха да дава има вера...

read more
Гимназијалците со „Руска романса“ гостуваа на Меѓународниот Славјански Универзитет по повод рускиот празник Масленица

Гимназијалците со „Руска романса“ гостуваа на Меѓународниот Славјански Универзитет по повод рускиот празник Масленица

На 1-ви март 2014 година, во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет се одржа прослава по повод рускиот празник Масленица. Масленица е рускиот еквивалент на Прочка и традиционално се прославува една недела пред почетокот на големите Велигденски пости. Она...

read more

Одржан Општински натпревар во Футсал (машки) за средни училишта

На ден 26.02.2014 година (среда) во спортската сала „Мито Хаџивасилев“ се одржа Општински натпревар за средни училишта во Футсал (машки). Нашето училиште како и секоја година активно учествува на овие натпревари во организација на Сојузот на училишни спортови на...

read more
Предавање на професори од Гимназијата во ООУ „Тоде Хаџи-Тефов“ Кавадарци

Предавање на професори од Гимназијата во ООУ „Тоде Хаџи-Тефов“ Кавадарци

На 24.02.2014 година (понеделник), двајца професори од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ реализираа час во ООУ „Тоде Хаџи-Тефов“ Кавадарци за учениците од VIII одделение. Проф. по информатика Зоран Милевски им одржа час по информатика на учениците од VIII-а и VIII-в одд....

read more
Конкурс за најдобар вокален интерпретатор, рецитатор и најдобра презентација

Конкурс за најдобар вокален интерпретатор, рецитатор и најдобра презентација

По повод 24 мај – Денот на словенските просветители Кирил и Методиј, СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци распишува конкурс за најдобар вокален интерпретатор, рецитатор и најдобра презентација. Ги покануваме наставниците по македонски јазик и литература, музичко...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт