Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Да ја почитуваш сопствената историја значи да ја продолжуваш традицијата

Да ја почитуваш сопствената историја значи да ја продолжуваш традицијата

Гимназија „Добри Даскалов“ е институција која секогаш им искажува достојна почит на големите имиња во македонската историја.Со посебно чувство во своето срце, вработените и учениците ги прославуваат деновите кога се чествуваат оние кои ни ја донесоа писменоста.Да...

read more
II награда на 10тиот меѓународен фестивал на уметности „Утрина Ѕвезда“

II награда на 10тиот меѓународен фестивал на уметности „Утрина Ѕвезда“

Од 27 ноември до 2ри декември во Банско, Р. Бугарија се одржа 10тиот меѓународен фестивал на уметности „Утрина Ѕвезда“. Учениците од СОУ Добри Даскалов учествуваа со перформансот Руска романса, под менторство на проф. по македонски јазик Кочо Кочов. Жирито, составено...

read more
Патрониот празник на училиштето -празник на младоста, трудот и успехот

Патрониот празник на училиштето -празник на младоста, трудот и успехот

„Нашата борба е борба на целиот наш народ. Таа ја расчистува темнината и носи светол сончев ден - слободата...“-Добри Даскалов Секоја генерација има своја битка - беше мото на свеченоста со која СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ на 13 и 14 ноември го чествуваше својот...

read more
Државно првенство во пинг-понг за средни училишта

Државно првенство во пинг-понг за средни училишта

На ден 15.11.2013 година во Скопје населба Илинден беше одржано Државното првенство во пинг-понг за средни училишта. Нашето училиште СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци зема учество со 3 ученици и тоа: Јованова Марија од I-7 клас, Мишева Марија од III-2 клас и...

read more
Спортски проектни активности

Спортски проектни активности

Во рамките на спортските проектни активности учениците од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци под менторство на проф. по спорт и спортски активности Блаже Велков на 2.11.2013 год. (сабота) организираа пешачење на местото Овчка река. На оваа активност учениците го...

read more
Забава по повод Ноќта на вештерките

Забава по повод Ноќта на вештерките

И оваа учебна година на 31.10.2013 година (четврток) по повод прославувањето на ноќта на вештерките, учениците од нашата гимназија организираа забава во вечерните часови во училишниот двор. За организирање на овој настан одговорни беа членовите на...

read more
Избран Претседателот на Младинската/Ученичката заедница

Избран Претседателот на Младинската/Ученичката заедница

На 29.10.2013 година (среда) во кино салата на училиштето беше одржана втората седница на Собранието на Младинската/Ученичката заедница. Седницата беше со дневен ред избор на Претседател, заменик претседател и секретар на Младинската/Ученичка заедница.   Покрај...

read more
25 октомври – Европски ден на граѓанската правда

25 октомври – Европски ден на граѓанската правда

Гимназијата се вклучи во одбележувањето на Европскиот ден на граѓанската правда што го организираше Основниот суд „Кавадарци“, во Домот на културата во Кавадарци.   Претседателот на Основниот суд „Кавадарци“, г-дин Зоран Јосифовски се обрати пред присутните,...

read more
Мигови за паметење

Мигови за паметење

Најдобрите и најубавите нешта во животот не можат да се видат, ниту пак да се допрат...Мора да се почувствуваат со срцето. Учениците од драмската секција од Гимназија„Добри Даскалов“  во своите срца почувствуваа една од  најголемите  вредности ...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт