Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Училиштната библиотека збогатена со 201 наслов од проектите „Ѕвездите на светската книжевност“ и „Нобеловци“

Во месец септември 2013 година библиотечниот фонд во гимназијата се збогати за 201 наслов со едни од најдобрите писатели на сите времиња. Имено, Министерството за образование и наука во рамките на своите надлежности, а согласно Одлуката на Владата на Република...

read more

Одбележан Меѓународниот ден за садење дрвја

На 19 септември оваа година во училишниот двор учениците од прва година земаа активно учество во еколошката програма - ENO Tree planting day. Оваа активност претставува меѓународна програма за засадување и зголемување на бројот на растенија - дрвја низ целиот свет, со...

read more

Учество на гимназијалците во традиционалниот Вински карневал на манифестацијата„Тиквешки гроздобер-2013“

По повод културно-стопанската манифестација „Тиквешки гроздобер-2013“, учениците од СОУ Гимназија„Добри Даскалов“ зедоа активно учество во Винскиот карневал кој се одржа на 14 септември. За збогатување на карневалското дефиле беа ангажирани околу 150 гимназијалци кои...

read more
Свечено доделување на дипломи на матурантите од генерацијата 2009/2013

Свечено доделување на дипломи на матурантите од генерацијата 2009/2013

На 13.08.2013 година во Домот на културата Иван Мазов-Климе, свечено беа доделени дипломите на матурантите од генерацијата 2009/2013.   На почетокот на свеченоста, матурантите ги поздрави директорката на гимназијата Невенка Поп–Ангелова, која меѓу другото им...

read more
Прво место на меѓународниот фестивал „Утринска ѕвезда“ во Албена

Прво место на меѓународниот фестивал „Утринска ѕвезда“ во Албена

Од 8 до 16 јуни 2013 год. во Албена, Р. Бугарија се одржа меѓународниот фестивал „Утринска ѕвезда“ на кој учество зедоа учениците од нашата гимназија претставувајќи се со мјузиклот „Во ритамот на љубовта“. Извонредниот настап, младоста, убавината, не ги остави...

read more

Одбележан 5 јуни – Ден на животната средина

По повод 5 јуни - Ден на животната средина, учениците од Гимназијата поставија дрвена куќичка за птици во училишниот двор. Куќичката треба да стане дом на некои птици кои живеат на дрвјата во дворот. Акцијата беше поддржана и реализирана од страна на учениците со...

read more
XIV шаховско првенство

XIV шаховско првенство

И оваа година СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ традиционалното организира шаховско првенство. На првенството учество земаа 57 ученици од нашето училиште. I место освои Душко Клинчаров, II место Петар Бојков и III место Горан Митров, сите ученици во II година....

read more
Осовоени награди на XXV Државен натпревар по македонски јазик и литература

Осовоени награди на XXV Државен натпревар по македонски јазик и литература

На 02.06.2013 година во Институтот за македонски јазик и литература во Скопје, им беа доделени наградите на наградените ученици и ментори од одржаниот XXV Државен натпревар по македонски јазик и литература. Нашите ученици и ментори постигнаа високи резултати и ги...

read more

Стани гимназијалец!!!

{yuizoom Nastani-2012-13/Stani_gimnazijalec_I_mini.jpg|Nastani-2012-13/Stani_gimnazijalec_I.jpg|СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци|Стани гимназијалец!!!} /кликнете за поголем формат/...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт