Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Одбележување на 21 март, Денот на пролетта и екологијата

Одбележување на 21 март, Денот на пролетта и екологијата

Како и секоја година, така и оваа учебна година училиштето се вклучи во одбележување на Денот на пролетта и екологијата. За таа цел, учениците преку изготвување на презентации го одбележаа овој ден. Учениците работеа под менторство на: Богде Коцева – професор по...

read more
Видео-конференција во рамките на Еразмус+ проектот Heritage Education Learning Program – HELP

Видео-конференција во рамките на Еразмус+ проектот Heritage Education Learning Program – HELP

Во рамките на Еразмус+ проектот Heritage Education Learning Program – HELP се одржа видео-конференција со ученици и професори од Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци со партнерските училишта од Португалија - Agrupamento de Escolas Camilo Castelo Branco, Азорес -...

read more
Среќни новогодишни и божиќни празници

Среќни новогодишни и божиќни празници

Драги ученици, колеги, Ви посакувам Среќни новогодишни и божиќни празници, исполнети со здравје и остварување на сите желби. Јасмина Чулева, Директор, СОУ Гимназија „Добри Даскалов“...

read more

Препораки за однесување на наставниците и учениците за време на наставата од далечина

На следниот линк може да го преземете документот - Препораки за однесување на наставниците и учениците за време на наставата од далечина На следниот линк може да го преземете документот -...

read more
Презентации и препораки на тема „Вируси и настинки“

Презентации и препораки на тема „Вируси и настинки“

Нашите ученици иако следат онлајн настава, активно се вклучуваат и во останатите училиштни активности. Па така, по повод патрониот празник на училиштето, учениците изработија презентации и препораки на тема: „Вируси и настинки“. Учениците работеа под менторство на...

read more

Известување од училиштниот педагог

Почитувани ученици и родители, Најпрво, би сакала сите да Ве поздравам и да Ви упатам благодарност за досегашното активно следење на реализацијата на наставата преку учење од далечина, како и почитувањето на правата и одговорностите кои се содржани во Кодексот за...

read more

Резултати од Државен натпревар по Биологија

Седмиот Државен натпревар по Биологија  се одржа на 25.09.2020 година во посебни услови  со тестирање на далечина, односно online. Овој пат поради  специфичноста на условите кои за прв пат се применуваат на ваквите натпревари,( Регионалниот и Државниот натпревар) и за...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт