Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Клио – квиз на знаење од историја

Клио – квиз на знаење од историја

Љубовта кон историјата како наука,желбата на учениците за знаења за нивната татковина заедно со волјата и вложениот труд се одлична комбинација за успех. Благодарение на тоа што имаме богата историја, но и на тоа што имаме вредни и успешни ученици и оваа година се...

read more
„Етика и морал“ – предавање од проф. д-р Кирил Темков

„Етика и морал“ – предавање од проф. д-р Кирил Темков

На 1 март 2011 година во Гимназијата „Добри Даскалов“ Кавадарци, пензионираниот професор по етика, д-р Кирил Темков, одржа предавања за учениците од втора и четврта година кои беа проследени со големо внимание. Професорот Темков најпрво ги почести со своето присуство...

read more
Целта мораме да ја поставиме уште сега, за да можеме да ја реализираме!

Целта мораме да ја поставиме уште сега, за да можеме да ја реализираме!

Проектот  „Мојата идна професија“ и оваа година успешно продолжува да се реализира со интересни дебати за учениците, со цел за нивно понатамошно професионално ориентирање. Успешноста на дебатите се должи на гостувањето на компетентни и образовани луѓе –...

read more
Дегустација на топли природни и растителни пијалаци

Дегустација на топли природни и растителни пијалаци

Гимназијата „Добри Даскалов“ е истакнато средно училиште коешто е организатор на голем број акции, презентации и проекти. Во сите овие проекти активно учествуваат учениците под менторство на нивните професори. Минатата седмица на 10.02.2011 год. во холот на нашето...

read more

Видео материјали – Патронен празник

Одбележување на патрониот празник на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци.   {qtube vid:=Sxw8SfvDdDo}   {qtube vid:=a4ZwPPRa-iw}   {qtube vid:=lbYFvloHZGo}   {qtube vid:=91-ePcYblnE}   {qtube vid:=6DG5XnUv-Js}   {qtube vid:=EffZQOWAxeE}   {qtube...

read more
Претстава за паметење

Претстава за паметење

Во пресрет денот на вљубените и во духот на празничната љубовна магија, на 9 февруари со почеток во 18 часот ние младите од нашиот град бевме пријатно изненадени од еден редок културен настан. Имено, во Домот на културата „Иван Мазов Климе“ беше изведена театарската...

read more
Новогодишен хепенинг

Новогодишен хепенинг

Средношколците при нашата гимназија „Добри Даскалов“масовно собрани го прославија крајот на уште една успешна година со мини концерт во училишниот хол.   Иако првичната замисла беше организирање на караоке, сепак им го отстапивме местото на талентираните соученици кои...

read more
„Giorno della lingua italiana“ – Ден на италијанската култура

„Giorno della lingua italiana“ – Ден на италијанската култура

Нашето училиште годинава, од месец февруари е дел од интернационалниот проект - Проект за мир (Proggeto Pace), со што гимназијалците добија шанса да го изучуваат италијанскиот јазик. Главна цел на проектот е  да мотивира и ангажира млади од сите земји, а за...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт