Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Биомониторингот-ефикасен начин за детекција на емисиите од тешки метали во воздухот

Биомониторингот-ефикасен начин за детекција на емисиите од тешки метали во воздухот

Постоечките проблеми од областа на загадувањето на воздухот со тешки метали се секогаш актуелни, а во последно време и главна мисија и борба на многу луѓе во светот. Со цел да не се игнорираат опасносните загадувачи на воздухот, на 25 декември, 2009 год., во...

read more
Mузичко-сценската изведба на македонски евергрини „Чија си? II“

Mузичко-сценската изведба на македонски евергрини „Чија си? II“

На 22.12.2009 година (вторник) салата на Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ беше претесна да ги собере гостите кои дојдоа да ја почуствуваат силата на вистинската љубов, претставена во музичко-сценската изведба „Чија си?“ II. Младите гимназијалци полни со...

read more
“Multi via Media” – Проект  за зајакнување на меѓуетничката комуникација

“Multi via Media” – Проект за зајакнување на меѓуетничката комуникација

“Multi via media” е проект којшто ке ја зајакне меѓуетничката комуникација меѓу средношколците од Македонија преку користење мултимедијални алатки. Проектот го спроведува Македонскиот институт за медиуми (МИМ) во соработка со Високата школа за новинарство и односи со...

read more
Одбележан Меѓународниот ден на човекови права и слободи

Одбележан Меѓународниот ден на човекови права и слободи

Учениците од економско, правната и трговска струка од нашето СОУ го одбележаа 10 декември, Меѓународниот ден на човековите права и слободи, под менторство на Пандорка Јосифова професор по предмети од правните науки. Свечената манифестација се одвиваше во Општинскиот...

read more

Флаер за проектот „Еко-училиште“

За подобро запознавање и помасовно вклучување на учениците во еко-проектот, членовите на еко-одборот изготвија флаер за учениците. Екологијата е Ваша иднина. Станете активен учесник во програмата „Еко училиште“.   {yuizoom...

read more
Светски ден на борба против СИДА

Светски ден на борба против СИДА

Светскиот ден на борба против СИДА-та 1 Декември, во нашето училиште традиционално се одбележува со одредени  превентивни  активности. Оваа година  под мотото „Дејствувај свесно“ за учениците беше организирана  врсничка едукација, а во улога на пи...

read more
Маѓународен фестивал на таленти – Бугарија

Маѓународен фестивал на таленти – Бугарија

Во Банско, Бугарија, од 19. до 21. ноември се одржа  III Меѓународен фестивал на таленти „Утринска ѕвезда“. Гимназијата „Добри Даскалов“ учествуваше на овој фестивал со изведба на драмата „Техно ѕвезда“, од познатиот македонски драмски писател Томислав Османли и...

read more

Свечено одбележан јубилејот од 65 годинишното постоење на кавадаречката Гимназија

Доследна на долгогодишната традиција, гимназијата „Добри Даскалов“ свечено го прослави роденденот на својот патрон. На одбележувањето на 128 години од раѓањето на македонскиот револуционерен водич, му соодветствуваа и јубилејните 65 години од постоењето на...

read more

CAST

- Годишна програма за воспитно-образовната работа на училиштето за учебната 2011/2012 година тука - Годишен извештај за воспитно-образовната работа на училиштето за учебната 2010/2011 година тука - Калиопи Букле, гостин во Гимназијата тука - ИНФОРМАТОР за ученици и...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт