Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Флаер за уписи на осмоодделенците во I година

Флаер за уписи на осмоодделенците во I година

Осмоодделенци,За Вашиот упис во учебната 2010/11 година, можете да погледнете во специјално за Вас изготвениот флаер. Тука ќе ги добиете најосновните потребни информации во врска со  уписите.   Ви посакуваме топло добредојде во нашето училиште.   кликнете на...

read more
Средба со министерот за образование и наука

Средба со министерот за образование и наука

Просветните работници се основа на воспитно-образовниот системВчера во нашиот град присуствуваше делегација од Владата на Р. Македонија на чело со премиерот Никола Груевски и министерот за образование и наука Никола Тодоров, по повод пуштање во употреба на училишната...

read more
Освоена I и III награда „Ацо Караманов“ на XXII Државен натпревар по македонски јазик и литература

Освоена I и III награда „Ацо Караманов“ на XXII Државен натпревар по македонски јазик и литература

Тригодишната традиција на успеси на учениците од гимназијата „Добри Даскалов” на Државниот натпревар по македонски јазик и литература за учениците од средно образование продолжи и годинава. Имено, веќе четири години по ред средношколците од II и III година успеваат да...

read more
Италија – средновековен споменик со современ сјај

Италија – средновековен споменик со современ сјај

Сите патишта водат кон Рим. Со оваа мисла и ние нестрпливо го очекуваме мигот кога ќе започне и нашето патување. Утрото на тргнувањето беше облачно и тмурно. Седнати во автобусот и веќе видно расположени, откако почувствувавме како автобусот се движи. Целиот ден...

read more
Посета на претставници на СОУ „Наум Наумовски-Борче“ Крушево во Гимназијата

Посета на претставници на СОУ „Наум Наумовски-Борче“ Крушево во Гимназијата

Месец мај, месецот на матурантите, во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ беше и во знакот на меѓуучилишната соработка. На 27 и 28 мај во нашиот град престојуваа претставници на СОУ „Наум Наумовски –Борче“ од Крушево, кои реализираа возвратна посета по нашето престојување...

read more
Матурска парада 2010

Матурска парада 2010

Ако постои некој период од човековиот живот, на кој тој никогаш не останува рамнодушен во своите спомени, тоа е сигурно младоста. Но, она што ја прави толку посебна се токму средношколските денови кои траат пократко од секундите, а остануваат врежани во срцата подолго...

read more
Дводневната посета во Крушево

Дводневната посета во Крушево

Акцијата за борба против изостаноците којашто беше организирана во месец март, во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ донесе позитивни резултати. Благодарение на оваа акција учениците од I-година кои немаа изостаноци и покажаа одличен успех по сите предмети на крајот на...

read more
Македонска олимпијада по информатика

Македонска олимпијада по информатика

После успешните Eлектронски натпревари, Регионалните и Државниот натпревар по информатика дојде време најистрајните и најамбициозните млади програмери да се соочат меѓу себе на XIV Македонска олимпијада по информатика и со тоа да се комплетира тимот кој ќе ја...

read more

Републички натпревар по физика

На 08.05.2010 година во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа Републичкиот натпревар по физика. На натпреварот под менторство на професорите по физика Ганчев Илија и Крстева Кристина, учествуваа следните ученици: Петров Љупчо од I-4 клас,...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт