Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Натпревар по француски јазик

На 24. 04. 2010 година (сабота) на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје се одржаОлимпијада по француски јазик. Од нашето училиште под менторство на проф. по француски јазик Милка Штерјова,  се натпреваруваше ученичката Цветанка Душкова од III-7 клас и...

read more

Регионален натпревар по физика

На 24.04.2010 година се одржа Регионалниот натпревар по физика на Природно-математичкиот факултет во Скопје. Учествуваа учениците: Петров Љупчо од I-4 клас, Лалков Васко од I-2 клас, Настова Олгица од I-3 клас, Митрев Дане од II-2 клас, Орешков Оливер од II-5 клас,...

read more
Саем на книгата и Денови на образование и кариера

Саем на книгата и Денови на образование и кариера

И оваа година се одржува 22. Саем на книгата, кој ќе трае од 13 до 18 април во арената „Метрополис“. Влезот чини 30 денари, за организирани посети на ученици и студенти е 20 денари, а  бесплатен е за деца до седум години и за пензионери. Голем број ученици од...

read more
Свечено отворено шаховското првенство во Гимназијата

Свечено отворено шаховското првенство во Гимназијата

Во последните девет години, нашата Гимназија, под менторство на професорите Даница Максимоска и Блаже Јованов, традиционално организира шаховско првенство. Првенството се одржува во првата половина на месец април и истото предизвикува масовен интерес кај учениците...

read more
Одржано класно првенство во кошарка за прва година

Одржано класно првенство во кошарка за прва година

Оваа учебна година по иницијатива на учниците од прва година под менторство на проф. по спорт и спортски активности Блашко Клинчаров беше одржано класното првенство во кошарка.  Во првото коло во групата А се натпреваруваa класовите I-7 и I-5, со резултат од...

read more
Освоена I, II и III награда на ликовен конкурс

Освоена I, II и III награда на ликовен конкурс

Во чест на празникот Велигден, Градоначалникот на општина Кавадарци и Советот на општина Кавадарци, во соработка со Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ Кавадарци, организираа конкурс за „Велигденски јајца“. На конкурсот учество земаа повеќе ученици од Гимназијата....

read more
Предавање за Преносливо полови болести

Предавање за Преносливо полови болести

Со растот и развојот на младите, неизоставно се наметнува потребата да им се создаде навика за грижа и заштита на нивното здравје. Половото зреење е нормален биолошки процес. Затоа е нужно на сите млади да им се овозможи едукација за причинителте коишто доведуваат до...

read more
Одбележани Денот на шегата и големиот христијански празник Велигден

Одбележани Денот на шегата и големиот христијански празник Велигден

Мотивирани од денот на шегата 1 април и од големиот христијански празник Велигден, учениците од Гимназијата своерачно изработија маски и прекрасни велигденски јајца. Нивните творби беа изложени во холот на...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт