Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Светкото годишно собрание на Проектот за мир – Rete Progetto Pace

Светкото годишно собрание на Проектот за мир – Rete Progetto Pace

Минатата седмица на 29.03.2011 година, во Венеција се одржа Светкото годишно собрание на Проектот за мир - Rete Progetto Pace. Нашата Гимназија ја претставуваше Наталија Давчевска, ученичката од III година, како дел од тимот на ГУЦ „Здравко Цветковски“ од Скопје кои...

read more
Успешно имплементирање на е-учењето во наставата

Успешно имплементирање на е-учењето во наставата

Континуираното надградување и усовршување на наставниците во организирање на наставните содржини е постојана заложба во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“. Задоволството што е-учењето профункционира во наставата оваа учебна година, денес го искажаа сите наставници коишто...

read more
Новини во Гимназијата

Новини во Гимназијата

Софистицираниот и нов изглед на делови од внатрешниот простор на Гимназијата е резултат на неодамнешната реконструкција. Всушност, со ребалансот на буџетот на локалната самоуправа, за Гимназијата беа одобрени средства кои со предлог финансовиот план за 2009/2010 г. се...

read more
Ден на франкофонскиот јазик и култура

Ден на франкофонскиот јазик и култура

Францускиот јазик има особена долга култура и традиција на светски рамки и се негува и изучува насекаде низ светот, доги векови наназад. 20 март е меѓународен ден на Франкофонијата и се одбележува во сите земји коишто го негуваат и изучуваат францускиот јазик и...

read more
Клио – квиз на знаење од историја

Клио – квиз на знаење од историја

Љубовта кон историјата како наука,желбата на учениците за знаења за нивната татковина заедно со волјата и вложениот труд се одлична комбинација за успех. Благодарение на тоа што имаме богата историја, но и на тоа што имаме вредни и успешни ученици и оваа година се...

read more
„Етика и морал“ – предавање од проф. д-р Кирил Темков

„Етика и морал“ – предавање од проф. д-р Кирил Темков

На 1 март 2011 година во Гимназијата „Добри Даскалов“ Кавадарци, пензионираниот професор по етика, д-р Кирил Темков, одржа предавања за учениците од втора и четврта година кои беа проследени со големо внимание. Професорот Темков најпрво ги почести со своето присуство...

read more
Целта мораме да ја поставиме уште сега, за да можеме да ја реализираме!

Целта мораме да ја поставиме уште сега, за да можеме да ја реализираме!

Проектот  „Мојата идна професија“ и оваа година успешно продолжува да се реализира со интересни дебати за учениците, со цел за нивно понатамошно професионално ориентирање. Успешноста на дебатите се должи на гостувањето на компетентни и образовани луѓе –...

read more
Дегустација на топли природни и растителни пијалаци

Дегустација на топли природни и растителни пијалаци

Гимназијата „Добри Даскалов“ е истакнато средно училиште коешто е организатор на голем број акции, презентации и проекти. Во сите овие проекти активно учествуваат учениците под менторство на нивните професори. Минатата седмица на 10.02.2011 год. во холот на нашето...

read more
Претстава за паметење

Претстава за паметење

Во пресрет денот на вљубените и во духот на празничната љубовна магија, на 9 февруари со почеток во 18 часот ние младите од нашиот град бевме пријатно изненадени од еден редок културен настан. Имено, во Домот на културата „Иван Мазов Климе“ беше изведена театарската...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт