Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Учество на Извиднички караван

Учество на Извиднички караван

На ден 04.06.2018 ученици од СОУ Гимназија "Добри Даскалов" - Кавадарци присуствуваа на Извиднички караван кој се оддржа во рамките на Сојузот на извидници на Македонија кој функционира во сите региони на државата и обединува повеќе од 2000 млади. Нашите ученици во...

read more
Државен натпревар по биологија

Државен натпревар по биологија

На Државниот натпревар по биологија кој се одржа на ПМФ  - Институт по биологија - Скопје, на ден 19.05.2018 год. учестуваа ученици од нашето училиште и ги постигнаа следните резултати: Слободан Јовановиќ од I год. освои II место, Тодорка Тодорова од I год. освои...

read more
Републичко првенство во карате – кати

Републичко првенство во карате – кати

На 18.05.2018 год. (петок) во Велес се одржа Републичко првенство во карате - кати. Од нашето училиште учествуваше Владанка Аврамова I-4, под менторство на проф. Блашко Клинчаров, и освои I место во конкуренција на ученици од сите средни училишта од...

read more
Гостување на наш поранешен ученик, денес студент во Абу Даби

Гостување на наш поранешен ученик, денес студент во Абу Даби

Ѓорѓи Шемов е поранешен ученик во Гимназија „Добри Даскалов”, каде што ги заврши првите две години од средното образование. Истото го продолжи во “II. gimnazija Maribor” во Марибор, Словенија, каде што ја изучуваше програмата за меѓународна матура. Денес студира на...

read more
Гимназијалци и оваа година освоија светски признати Microsoft Office Specialist сертификати

Гимназијалци и оваа година освоија светски признати Microsoft Office Specialist сертификати

Ученици од гимназијата Добри Даскалов и оваа година земаа учество на светскиот натпревар Microsoft Office Specialist, организиран од Certiport Inc. Овој натпревар претставува глобален натпревар кој ги тестира вештините на учесниците во Microsoft Word®, Excel® и...

read more
Презентација во општина Кавадарци за зачувување на животната средина

Презентација во општина Кавадарци за зачувување на животната средина

На ‎16-05-2018 год во просториите на општина Кавадарци по иницијатива на проф. по географија Фердинанд Чејков учениците од прва и трета година по предметот Географија од Гимназијата Добри Даскалов беа во посета на општината на презентација за зачувување на животната...

read more
Ученици од II и III година во посета на Централен регистар – Кавадарци

Ученици од II и III година во посета на Централен регистар – Кавадарци

Учениците од клас II-7 и клас III-7 при СОУ Гимназија „Добри Даскалов" - Кавадарци на 10.05.2018 во рамките на наставниот предмет „Практична настава" , под менторство на Проф. Слободанка Стојанова и Проф. Татјана Ралевска, ги посетија просториите на Централен регистар...

read more
Втора работилница од Еразмус+ проектот RAINBOW во Читанова, Италија

Втора работилница од Еразмус+ проектот RAINBOW во Читанова, Италија

Во периодот од 30.04.2018 до 04.05.2018 г. професори и ученици од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци учествуваа на втората работилница во Италија во рамките на Еразмус+ проектот RAINBOW – Right Attitude IN Building Our World. Работилницата се одржа во Средното...

read more
Ученици од II и III година во посета на Основното јавно обвинителство – Кавадарци

Ученици од II и III година во посета на Основното јавно обвинителство – Кавадарци

Ученици од II и III година од економско - правно трговската струка при СОУ "Добри Даскалов" - Кавадарци, раководени од предметните наставници по "Практична настава" и "Основи на јавно право" , Слободанка Стојанова и Татјана Ралевска, на ден 03.05.2018 година ги...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт