Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Еднодневен семинар на тема „Демократијата и Собранието“ за ученици од средните училишта

Еднодневен семинар на тема „Демократијата и Собранието“ за ученици од средните училишта

Ученици од шест средни училишта од Прилеп, Кавадарци, Липково, Маврово и Ростуше, Свети Николе и Скопје, придружувани од нивните наставници, учествуваа на еднодневен семинар на тема „Демократијата и Собранието”, кој се одржа во Едукативниот центар на Парламентарниот...

read more
Учество на ученици од Гимназијата во јавна дискусија на тема  “Воведување на медиумска писменост во образованието”

Учество на ученици од Гимназијата во јавна дискусија на тема “Воведување на медиумска писменост во образованието”

На ден 07.11.2019год. во НУБ “Св Климент Охридски” , во организација на Владата на Република Северна Македонија и Македонскиот институт за медиуми (МИМ), се оддржа јавна дискусија на тема “Воведување на медиумската писменост во образованието” со министерот за...

read more
Кренат глас за поубав свет за сите нас

Кренат глас за поубав свет за сите нас

„Постојат две вештини кои можат да го издигнат човекот до највисок степен на чествување.Првата е вештината на војсководачот,а втората е вештината на добриот беседник“- Цицерон Со овие зборови младите гимназијалци го започнаа ораторството под мото „За овој свет“, кое...

read more
Одбележан 18-ти октомври, европски ден на борба против трговија со луѓе

Одбележан 18-ти октомври, европски ден на борба против трговија со луѓе

Со голема креативност и силни пораки  ученици од нашето училиште заедно со професорката Наташа Матакова  дадоа придонес во одбележувањето на 18-ти октомври, европски ден на борба против трговија со луѓе. Настанот се одржа на градскиот плоштад во организација на Црвен...

read more
Ученици од нашето училиште во улога на археолози

Ученици од нашето училиште во улога на археолози

Продолжувајќи ја соработката од претходните години со Музеј Галеријата на град Кавадарци, а со цел да се зголеми интересот за археологијата и историјата и оваа учебна година ученици од нашето училиште учествуваа во археолошки ископувања. Ученици од трета и прва година...

read more
Учениците од Гимназијата – гости кај Претседателот Пендаровски

Учениците од Гимназијата – гости кај Претседателот Пендаровски

Во рамките на медиумскиот ден на 30.10.2019г. учениците од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ имаа прилика да ја посетат резиденцијата на Претседателот на РСМ, Вила Водно. По пристигнувањето, учениците најпрво ја разгледаа резиденцијата каде што вработените им раскажаа за...

read more
Посета на Извршител

Посета на Извршител

На ден 17.10.2019 година учениците од клас II 7 при СОУ Гимназија  „Добри Даскалов“ Кавадарци во рамките на наставните часови по наставниот предмет „Практична настава“ со предметниот наставник Татјана Ралевска ја посетија канцеларија на Извршител Васко Еленов...

read more
Посета на нотарска канцеларија

Посета на нотарска канцеларија

На ден 03.10.2019 година учениците од клас II 7 при СОУ Гимназија  „Добри Даскалов“ Кавадарци во рамките на наставните часови по наставниот предмет „Практична настава“ со предметниот наставник Татјана Ралевска ја посетија Нотарската канцеларија на Нотар Пане...

read more
Посета на матична служба – подрачна канцеларија Кавадарци

Посета на матична служба – подрачна канцеларија Кавадарци

На ден 27.09.2019 година учениците од клас III 7  и IV 7при СОУ Гимназија  „Добри Даскалов“ Кавадарци во рамките на наставните часови по наставните предмети „Практична настава“ и „ Канцелариско работење“  со предметните  наставници Татјана Ралевска и Слободанка...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт