Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Државен натпревар по биологија

Државен натпревар по биологија

На 18.05.2024 година (сабота) на Природно – математичкиот Факултет во Скопје се одржа 11 Државен натпревар по биологија за средните училишта. Нашите ученици учествуваа на овој натпревар и постигнаа одлични резултати. Од 8 ученици кои учествуваа на натпреварот тие се...

read more
Одлични резултати на нашите ученички на државниот натпревар по англиски јазик за средни училишта

Одлични резултати на нашите ученички на државниот натпревар по англиски јазик за средни училишта

На 11.4.2024 година, во просториите на СУГС „Никола Карев“ во Скопје, се одржа државниот натпревар по англиски јазик за средни училишта, на кој учествуваа и нашите ученички: Вања Стојанова од прва година, ментор Сања Илова и Надица Ангелова од втора година, ментор...

read more
Учество на ученици на натпревар од областа „Циркуларна економија”, во организација на Економски факултет – Прилеп

Учество на ученици на натпревар од областа „Циркуларна економија”, во организација на Економски факултет – Прилеп

На 19.4 2024 година во Прилеп се одржа натпревар од областа „Циркуларна економија”, во организација на Економски факултет – Прилеп. СОУ Гимназија „Добри Даскалов” – Кавадарци зеде учество со два тима по четири ученици, сите од III-6 клас – економски техничар, под...

read more
Национален натпревар „Европски квиз на пари” 2024 година

Национален натпревар „Европски квиз на пари” 2024 година

Националниот натпревар „Европски квиз на пари” се одржа на 18 март 2024 година, онлајн, преку апликациите Webex и Kahoot, каде учество земаа вкупно 85 основни и средни училишта од Република Северна Македонија, а петте најдобри тимови од државата го продолжија...

read more
Гимназијалците во главните улоги во театарската претстава„Убавицата и ѕверот“,проект на Домот на културата

Гимназијалците во главните улоги во театарската претстава„Убавицата и ѕверот“,проект на Домот на културата

„Убавицата и ѕверот“е француска бајка  создадена во далечната 1740-та година, а до денес е објавена во голем број варијации. Овие денови имаме можност да ја гледаме како претстава во Домот на културата во адаптација и режија на Микица Илова. Вонвременска бајка за...

read more
Дебата на тема  „ Семејството го создава насилникот“

Дебата на тема „ Семејството го создава насилникот“

На 17 април 2024 година (среда), со почеток во 12.30 часот во  СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, а во организација на Ученичкиот парламент  се одржа дебата на тема „Семејството го создава насилникот“. Преку борба со зборови учениците имаа можност да ги изнесат...

read more

Освоено второ место на регионалниот натпревар по македонски јазик и литература

На Регионалниот натпревар по македонски јазик и литература што се одржа во Неготино, ученичката Надица Ангелова од втора година под менторство на професорката Ристенка Јосифова го освои второ место со освоени 90...

read more
Се одржа доделувањето на наградите за натпреварите по француски јазик за учебната 2023/2024 година

Се одржа доделувањето на наградите за натпреварите по француски јазик за учебната 2023/2024 година

На 13 .04.2024 година во Скопје се одржа доделувањето на наградите за натпреварите по француски јазик за учебната 2023/2024 година . На ученичката од нашето училиште Надица Ангеловска од II1 која освои второ место на државниот натпревар по спелување и беше доделена...

read more

Успешно претставување на нашето училиште на регионалниот натпревар по англиски јазик

Денеска, 13.4.2024 година, во ООУ „Димката Ангелов Габерот“ – Демир Капија, се одржа Регионален натпревар по англиски јазик за средни училишта. Нашето училиште го претставуваа четири ученици кои претходно остварија пласман на Општинскиот натпревар кој се одржа на...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт