Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Учество на наши ученици на Државниот натпревар по информатика

Учество на наши ученици на Државниот натпревар по информатика

На 1 април 2017 година во организација на Здружението на информатичарите на Македонија во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) во Скопје се одржа XXVIII Државен натпревар по информатика за учениците од средните и...

read more
Ученици од гимназијата во посета на модна конфекција во Кавадарци

Ученици од гимназијата во посета на модна конфекција во Кавадарци

Учениците од четврта година од Гимназијата Добри Даскалов од Кавадарци кои ги следат предавањата по предметите Економија и Економија изборен кои се предавани од професорката Жанета Делова, беа во посета на Модната конфекција СОНИТЕКС ДООЕЛ Кавадарци, на ден...

read more
Ученици од гимназијата во посета на полициската станица – Кавадарци

Ученици од гимназијата во посета на полициската станица – Кавадарци

На 30.03.2017 год. ученици од III година од Гимназијата Добри Даскалов во рамките на активностите по предметот Географија - изборен предмет кај проф. Фердинанд Чејков, беа во посета на полициската станица во Кавадарци. Учениците во оваа тематска целина изучуваат и за...

read more
Одбележани денот на екологијата и денот на пролетта

Одбележани денот на екологијата и денот на пролетта

На 21 март 2017 год. се одбележаа денот на екологијата и денот на пролетта. Покрај тоа што денот беше работен и наставен ден, дел од учениците и професорите изготвија еко изложба со еко пораки, цртежи и хамери. Во подготовките учествуваа учениците се со цел да се...

read more
Одржан општински натпревар по англиски јазик

Одржан општински натпревар по англиски јазик

На ден 18.03.2017 год. се одржа општински натпревар по англиски јазик за средни училишта за учениците од II година во ОУ Димче Ангелов-Габерот, Демир Капија. Натпреварот беше организиран од страна на Асоцијацијата на наставници по англиски јазик и книжевност на...

read more
Посета на ВВ „ТИКВЕШ“

Посета на ВВ „ТИКВЕШ“

Учениците од трета година од гимназијата Добри Даскалов во Кавадарци, кои ги следат предавањата по предметите Иновации и претприемништво, Економска географија предавани од професорот Фердинанд Чејков и Економија од професорката Жанета Делова, беа на пракса во посета...

read more
Учество на финалниот натпревар CodeCup 2017

Учество на финалниот натпревар CodeCup 2017

На ден 11.03.2017 година (сабота) во просториите на Универзитетот Св.„Климент Охридски“- Битола во Факултет за информатички и комуникациски технологии во Битола по втор пат се одржа финалниот настан од натпреварот CodeCup 2017- натпревар во програмирање на апликации...

read more
Дете правобранител и промоција на детските права

Дете правобранител и промоција на детските права

На ден 07.03.2017 година Детето правобранител заедно со неговите заменици организираа отворен ден за учениците од Гимназијата „Добри Даскалов“ и на забавен и симболичен начин ги промовираа детските права. Активноста се одвиваше за време на големиот одмор кога на...

read more

Одржан општински натпревар по Биологија

На 04.03.2017 година во нашето училиште се одржа Општинскиот натпревар по Биологија. На натпреварот учествуваа 25 ученици од I, II, III и IV година. Натпреварот се помина во најдобар ред , според правилата и насоките кои ни беа испратени од Председателот на Друштвото...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт