Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Учество на наши ученици на 13-тата по ред Интернационална Конференација за Информатика и Информатичка технологија CIIT 2016

Учество на наши ученици на 13-тата по ред Интернационална Конференација за Информатика и Информатичка технологија CIIT 2016

Во периодот од 22-ри до 24-ти април 2016 година, во хотел Молика во Битола, се одржа 13-тата Интернационална Конференција за Информатика и Информатичка Технологија (CiiT 2016), организирана од страна на Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство...

read more
Етиката и напредокот во заедниците – презентација на активот по општествени науки

Етиката и напредокот во заедниците – презентација на активот по општествени науки

По повод на чествувањето, на јубијелното 70 годишно образование, на гимназијата „Добри Даскалов“ активот по општествените науки организира презентација под наслов „Етиката и напредокот во заедниците“. Презентацијата ја реализираат учениците: Дијана Пејовска, Ивана...

read more

Регионаен натпревар по француски јазик Олимпијад 2016

На 25.04.2016 во просториите на нашата гимназија се одржа традиционалниот натпревар по француски јазик Олимпијади 2016 на ниво на регионот Кавадарци,Неготино. Натпреварот се организира во три категории. Ученици  од 9-то одделение од основно училиште,ученици од...

read more
Склучување на партнерска соработка во склоп на проектот МИО меѓу училиштата „Нико Нестор” Струга и „Добри Даскалов” Кавадарци

Склучување на партнерска соработка во склоп на проектот МИО меѓу училиштата „Нико Нестор” Струга и „Добри Даскалов” Кавадарци

На ден 14.04.2016 (четврток) нашето училиште, во рамките на проектот за Меѓуетничка интеграција во образованието, оствари партнерска соработка со средното стручно училиште „Нико Нестор” од Струга. Оваа средно училиште е мултикултурен центар во кое ученици од повеќе...

read more

Прво, второ и трето место на регионалниот натпревар по хемија

На 09.04.2016 година (сабота) во СОУ Гимназија,,Добри Даскалов’’- Кавадарци се одржа регионален натпревар по хемија. На натпреварот учествуваа 40 ученици од СОУ Гимназија Добри Даскалов - Кавадарци, СОУ Гимназија Кочо Рацин - Велес, ССОУ Димитрија Чуповски – Велес,...

read more
Посета на Меѓународниот Славјански Универзитет во Битола

Посета на Меѓународниот Славјански Универзитет во Битола

На 06.04.2016 година учениците на IV година беа во посета на Меѓународниот Славјански Универзитет во Битола. Голема благодарност до раководството на Универзитетот, до професорите и сите вработени кои ја организираа оваа посета и кои претходно донираа книги за...

read more
Истражи го светот на програмирањето – Гостување на часовите по програмски јазици

Истражи го светот на програмирањето – Гостување на часовите по програмски јазици

Соработката на професорите со учениците не завршува откако тие ќе ги напуштат училишните клупи, па затоа на 01.04.2016 година по иницијатива на професорот по информатика м-р Зоран Милевски, за време на часовите по програмски јазици се одржа предавање на тема „Истражи...

read more
Во Гимназијата ,,Добри Даскалов “од Кавадарци oдржан Регионалниот  натпревар по  биологија  за средните училишта

Во Гимназијата ,,Добри Даскалов “од Кавадарци oдржан Регионалниот натпревар по биологија за средните училишта

На 26.03.2016 година(сабота) во просториите на нашата Гимназија ,,Добри Даскалов” во Кавадарци со почеток во 9:00 часот по трет пат беше одржан Регионалниот натпревар по биологија за средните училишта од нашиот регион. На натпреварот учествуваа 68 ученици од I, II и...

read more
Презентација за реализираните работилници од програмата Erasmus+

Презентација за реализираните работилници од програмата Erasmus+

Гимназијатa Добри Даскалов  како партнер на Штипскиот универзитет „Гоце Делчев" од оваа учебна година започна со реализирање на проектотот „Интегрирање на електронското учење во училниците", кој го доби преку програмата Еразмус+. Досега се реализирани две...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт