Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Училиштен натпревар по биологија

На 30.04.2014 година во гимназијата се одржа Училиштниот натпревар по биологија за учениците од прва, втора, трета и четврта година. На натпреварот се пријавија вкупно 28 ученици кои постигнаа солидни резултати. Учествуваа следните ученици од прва и трета година под...

read more

Општински натпревар по хемија

На 26 април 2014 година во гимназијата се одржа Општински натпревар по предметот хемија. На натпреварот учествуваа ученици од прва и втора година гимназиско образование. Од прва година учествуваа следните ученици: Мукаетов Благој од 1-2 клас, Гечева Христина од 1-2...

read more

Училиштен натпревар по англиски јазик

На 23 април 2014 година во просториите на гимназијата се одржа Училиштен натпревар по англиски јазик. На натпреварот учество земаа учениците од втора година гимназиско и стручно образование под менторство на проф. по англиски јазик Ленча Анѓушева-Чаушева. На...

read more

Незаборавна еднодневна екскурзија

Патувањата без разлика дали се мали или големи отвораат нови страници, со нови искуства и спомени. Учениците од трета година од гимназијата „Добри Даскалов“ се збогатија со нови доживување од еднодневната екскурзија на најпознатиот кањон во нашата земја, кањонот...

read more
Најуспешните меѓу успешните

Најуспешните меѓу успешните

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ на 26.03.2014 година ги отвори вратите за најдобрите, најнадежните, најталентираните рецитатори, вокални интерпретатори и презентери од основните училишта од Кавадарци и регионот. Во врска со распишаниот конкурс, се одржа аудиција на...

read more
Наноматеријали – Државен натпревар

Наноматеријали – Државен натпревар

Државниот натпревар „Наноматеријали-материјали на иднината“ се одржа на 29 и 30 март 2014 година во Струга. Натпреварот беше во организација на Технолошко-Металуршкиот факултет од Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ од Скопје под покровителство на Министерот за...

read more
Франкофонска вечер

Франкофонска вечер

На 1 април 2014 во Домот на АРМ во Скопје се одржа завршната прослава по повод Март –месец на Франкофонијата во организација на Здружението на професори по француски јазик на Македонија ,Франкофонскиот круг на Македонија и Францускиот Институт од Скопје. Учениците од...

read more
Обука за Дете Правобранител и неговите заменици

Обука за Дете Правобранител и неговите заменици

Согласно проектот „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Македонија од 20 до 23 март 2014 година во Струга се одржа обука за Конвенцијата за правата на детето и специфичната улога на децата правобранители. На обуката активно учество земаа учениците:...

read more
Натпревар на Француска шансона

Натпревар на Француска шансона

Живкица Соколова и Илина Атанасовска ученички во втора година зедоа учество во овогодинешното издание на традиционалниот натпревар на Француска шансона што се одржана 21 март во Младинскиот културен центар во Скопје . На овој на ден на пролетта и младоста тие се...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт