Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Одржана првата конститутивна седница на Младинската заедница

Одржана првата конститутивна седница на Младинската заедница

На 22.10.2013 година (вторник) во кино салата на училиштето беше одржана првата конститутивна седница на Собранието на Младинската/Ученичката заедница. Седницата ја водеше Марија Оџаклиевска ученичка од IV-3 клас, а Милче Митрева ученичка од IV-3 клас беше записничар....

read more

Создавање на македонската револуционерна организација (МРО)

Животот на македонскиот народ особено се влошил по одржувањето на Берлинскиот конгрес. Со добивањето на независност на соседните балкански држави(Србија, Бугарија, Романија,Босна и Херцеговина) територијата на Македонија се претворила во погранична територија во...

read more
Среќно пензионирање, колега Ганчев!

Среќно пензионирање, колега Ганчев!

Во понеделникот 07.10.2013 год. колегата Илија Ганчев го прослави својот 64 роденден. Видно возбуден затоа што оваа година имаше уште поголема причина за славење. Родендени поминале многу, но денот кога го напушташ работното место и заминуваш во пензија е вистински...

read more
Еко-акција во училиштниот двор

Еко-акција во училиштниот двор

И оваа учебна година продолжи да се реализира проектот „Македонија без отпад 2013“ кој се имплементира од страна на Министерството за животна средина и Асоцијацијата на граѓански организации Ајде Македонија. Проектот е поддржан од Министерството за образование и наука...

read more
I и III место на Светски клуб во аеромоделарство

I и III место на Светски клуб во аеромоделарство

На 28  и 29 септември во Прилеп се одржа меѓународен натпревар по аеромоделарство. Натпреварот е во организација на Воздухопловната федерација на Македонија која е членка на Светската воздухопловна федерација. Покрај силна конкуренцијаод 15 земји меѓу кои -...

read more
Посета на Сандански и манифестацијата „НЕ на наркотиците“

Посета на Сандански и манифестацијата „НЕ на наркотиците“

И оваа година, на 28 и 29 септември во Сандански, Р.Бугарија традиционално се одржа манифестацијата ,,НЕ на наркотиците’’. Манифестацијата ,,НЕ на наркотиците“ има натпреварувачки карактер и се состои од натпревар во трчање-крос, возење на велосипеди и цртање со...

read more
Посета на збратименото училиште„Наум Наумоски-Борче“ од Крушево по повод патрониот празник

Посета на збратименото училиште„Наум Наумоски-Борче“ од Крушево по повод патрониот празник

На 27.09.2013 година СОУ „Наум Наумоски-Борче“ со културно-уметничка програма како завршна манифестација го прослави патрониот празник на училиштето. Делегација од нашето училиште, предводена од директорката Невенка Поп-Ангелова, го посети збратименото училиште во...

read more
Кавадаречките гимназијалци направија велосипедска парада

Кавадаречките гимназијалци направија велосипедска парада

Наместо автомобили, кога е можно, да се користат велосипеди бидејќи е поевтино, поздраво и полесно за сообраќајот, беше пораката која вчера ја упатија средношколците од Kавадарци. Стотината гимназијалци од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ на велосипеди продефилираа...

read more

Училиштната библиотека збогатена со 201 наслов од проектите „Ѕвездите на светската книжевност“ и „Нобеловци“

Во месец септември 2013 година библиотечниот фонд во гимназијата се збогати за 201 наслов со едни од најдобрите писатели на сите времиња. Имено, Министерството за образование и наука во рамките на своите надлежности, а согласно Одлуката на Владата на Република...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт