Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

25 Октомври – Европски ден на граѓанската правда

25 Октомври – Европски ден на граѓанската правда

Обединета Европа некогаш беше сон на Виктор Иго и на филозофите, а сега е реалност кон која се стреми и Р.Македонија. 25 Октомври како европски ден на граѓанската правда, во Европа се слави од 2003 год., а кај нас за првпат, годинава, се одбележа овој ден со отворање...

read more
Проект „Еко-училиште“

Проект „Еко-училиште“

Од месец август 2010 година, нашето училиште активно се вклучи во проектот „Еко – училиште“, кој ќе биде со времетраење од три години. Целта на овој проект е заштита на животната средина и нејзина интеграција во воспитно-образовниот систем. Оваа програма ја...

read more
Семинар за професорите по македонски јазик и литература

Семинар за професорите по македонски јазик и литература

Бирото за развој на образованието на Р. Македонија, во соработка со Македонскиот институт за медиуми и Европскиот центар за новинарство од Холандија, спроведија и организираа дводневен семинар за професорите по македонски јазик и литература кои изведуваат настава во...

read more
Крводарителска акција

Крводарителска акција

Крводарителството е една од најхуманите и најсолидарните доброволни активности. Во гимназијата „Добри Даскалов“ Кавадарци, повторно и годинава акцијата за крводарување наиде на голем одѕив кај учениците, кои со доблест ја покажаа својата хуманост на дело за да им...

read more
Кампања за Денот против гладот

Кампања за Денот против гладот

  Меѓународниот ден на гладот -16 Октомври, со бројни активности се одбележува насекаде во светот. Општинската организација на Црвен крст, Кавадарци во соработка со нашето училиште, мобилизира ученици – доброволци коишто имаа задача да поделат талони, вредни 20...

read more
Меѓународна соработка со Сандански-Бугарија

Меѓународна соработка со Сандански-Бугарија

Во Сандански – Бугарија, на 9 октомври по XV пат традиционално се одржа меѓународен атлетски крос под мотото „Не на дрогата!“ По повод оваа традиционална манифестација во Бигарија за борбата против дрогата, секоја година редовни гости се ученици од повеќе македонските...

read more
Систем за е-учење, Moodle

Систем за е-учење, Moodle

На почетокот од оваа учебна 2010/2011 година, точно на 1. септември, 11 наставници од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ започнаа да следат обука за користење на нов систем за е-учење. Обуката за е-учење-Moodle беше организирана во Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип,...

read more
Меморандум за мултилатерална соработка

Меморандум за мултилатерална соработка

Во интерес на збогатување и проширување на соработката со други училишта, директорката на нашата Гимназија, г-ѓа Невенка Поп-Ангелова беше иницијатор за потпишувањето на Меморандум за мултилатерална соработка, што се случи на 2. јуни, 2010 година, во Сандански,...

read more
Флаер за уписи на осмоодделенците во I година

Флаер за уписи на осмоодделенците во I година

Осмоодделенци,За Вашиот упис во учебната 2010/11 година, можете да погледнете во специјално за Вас изготвениот флаер. Тука ќе ги добиете најосновните потребни информации во врска со  уписите.   Ви посакуваме топло добредојде во нашето училиште.   кликнете на...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт