Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

СРЕЌНИ ВЕЛИГДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

СРЕЌНИ ВЕЛИГДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

Денот на Христовото воскресение, Велигден е голем христијански празник што се празнува од вториот век од нашата ера. Велигденското јајце е старо колку и Христијанството и црквата го прифатила во својата традиција и практика како симбол на Христовото воскресение.Првите...

read more
Успешно реализирана акцијата „Ден на дрвото“

Успешно реализирана акцијата „Ден на дрвото“

По повод одржувањето на акцијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“, во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, се преземени сите неопходни активности, за акцијата успешно да биде реализирана.Раководниот и стручниот тим изготвија акционен план за...

read more
Обезбеден пласман за Гимназијада

Обезбеден пласман за Гимназијада

Женската кошаркарска екипа на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, под менторство на проф. по спорт и спортски активности Тимче Пецов на 23.03.2010 година (вторник) учествуваше на Регионалниот натпревар во кошарка што се одржа во Битола. Во натпреварот учество...

read more
Велигденските празници-повод за посета на основните училишта

Велигденските празници-повод за посета на основните училишта

Учениците од економската и правната насока од нашата Гимназија, членови во виртуелните училишни компании „Advert Company“ и „Daskalov Marketing“, заедно со младинската организација „Млади Лидери“ по повод велигденските празници ги посетија осмоодделенците од сите...

read more
Семинар организиран од невладината организација ТРЕФПУНКТ

Семинар организиран од невладината организација ТРЕФПУНКТ

Деновиве во период од 16.02 до 19.02 2010 година, во просториите на хотел „Молика“ се одржа Семинар организиран од невладината организација ТРЕФПУНКТ, потпомогнат од германската фондација Konrad-Adenauer. На овој семинар зедоа учество нашите ученички од III година,...

read more

Професијата како предизвик и идна егзистенција

Минатата недела се потврди дека „Мојата идна професија“ е корисен и добро прифатен проект, од страна на учениците кои очекуваат дека ќе им помогне да добијат комплетна слика за професијата за која се одлучиле. И овој пат гостите беа интересни и оставија добар впечаток...

read more

Компјутерот во функција на наставата

Полека, но сигурно компјутерите си го заземаат своето место во наставата. Се изготвуваат електронски документи, презентации за наставниот час и за задолжителните проектни активности. Најчесто учениците ги користат компјутерите за пребарување на корисни информации по...

read more
Тестирање за матурантите

Тестирање за матурантите

Бизнис Академија Смилевски - БАС во соработка со Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и Центарот за образование на возрасни, поддржано од Министерството за образование и наука, им овозможија на учениците – матуранти од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“...

read more
Проект-дебата на тема „Мојата идна професија“

Проект-дебата на тема „Мојата идна професија“

Во периодот од 23.11.2009 до 30.11.2009 училишниот психолог спроведе анкета во вид на прашалник во сите паралелки на IV година. Анкетата содржеше прашања кои се однесуваа на изборот на професијата и концептот Државна матура. Истражувањето ги имаше следниве цели: ◙ да...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт