Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Меѓународна соработка со Сандански-Бугарија

Меѓународна соработка со Сандански-Бугарија

Во Сандански – Бугарија, на 9 октомври по XV пат традиционално се одржа меѓународен атлетски крос под мотото „Не на дрогата!“ По повод оваа традиционална манифестација во Бигарија за борбата против дрогата, секоја година редовни гости се ученици од повеќе македонските...

read more
Систем за е-учење, Moodle

Систем за е-учење, Moodle

На почетокот од оваа учебна 2010/2011 година, точно на 1. септември, 11 наставници од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ започнаа да следат обука за користење на нов систем за е-учење. Обуката за е-учење-Moodle беше организирана во Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип,...

read more
Меморандум за мултилатерална соработка

Меморандум за мултилатерална соработка

Во интерес на збогатување и проширување на соработката со други училишта, директорката на нашата Гимназија, г-ѓа Невенка Поп-Ангелова беше иницијатор за потпишувањето на Меморандум за мултилатерална соработка, што се случи на 2. јуни, 2010 година, во Сандански,...

read more
Флаер за уписи на осмоодделенците во I година

Флаер за уписи на осмоодделенците во I година

Осмоодделенци,За Вашиот упис во учебната 2010/11 година, можете да погледнете во специјално за Вас изготвениот флаер. Тука ќе ги добиете најосновните потребни информации во врска со  уписите.   Ви посакуваме топло добредојде во нашето училиште.   кликнете на...

read more
Средба со министерот за образование и наука

Средба со министерот за образование и наука

Просветните работници се основа на воспитно-образовниот системВчера во нашиот град присуствуваше делегација од Владата на Р. Македонија на чело со премиерот Никола Груевски и министерот за образование и наука Никола Тодоров, по повод пуштање во употреба на училишната...

read more
Освоена I и III награда „Ацо Караманов“ на XXII Државен натпревар по македонски јазик и литература

Освоена I и III награда „Ацо Караманов“ на XXII Државен натпревар по македонски јазик и литература

Тригодишната традиција на успеси на учениците од гимназијата „Добри Даскалов” на Државниот натпревар по македонски јазик и литература за учениците од средно образование продолжи и годинава. Имено, веќе четири години по ред средношколците од II и III година успеваат да...

read more
Италија – средновековен споменик со современ сјај

Италија – средновековен споменик со современ сјај

Сите патишта водат кон Рим. Со оваа мисла и ние нестрпливо го очекуваме мигот кога ќе започне и нашето патување. Утрото на тргнувањето беше облачно и тмурно. Седнати во автобусот и веќе видно расположени, откако почувствувавме како автобусот се движи. Целиот ден...

read more
Посета на претставници на СОУ „Наум Наумовски-Борче“ Крушево во Гимназијата

Посета на претставници на СОУ „Наум Наумовски-Борче“ Крушево во Гимназијата

Месец мај, месецот на матурантите, во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ беше и во знакот на меѓуучилишната соработка. На 27 и 28 мај во нашиот град престојуваа претставници на СОУ „Наум Наумовски –Борче“ од Крушево, кои реализираа возвратна посета по нашето престојување...

read more
Матурска парада 2010

Матурска парада 2010

Ако постои некој период од човековиот живот, на кој тој никогаш не останува рамнодушен во своите спомени, тоа е сигурно младоста. Но, она што ја прави толку посебна се токму средношколските денови кои траат пократко од секундите, а остануваат врежани во срцата подолго...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт