Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

25 Октомври – Европски ден на граѓанската правда

25 Октомври – Европски ден на граѓанската правда

Обединета Европа некогаш беше сон на Виктор Иго и на многу светски докажани филозофи , а сега е реалност кон која се стреми и Р.Македонија . Денот на граѓанската правда во Европа се слави од 2003 год., додека кај нас годинава вторпат се одбележа, со отворање на...

read more
Проект „Заштита на правата на децата во училиштата“

Проект „Заштита на правата на децата во училиштата“

Од оваа учебна година во нашето училиште се спроведува проектот „Заштита на правата на децата во училиштата“. Овој проектот е дел од поширокиот проект „Имплементација на конвенцијата за правата на детето во Македонија“ на Коалиција на младински организации СЕГА,...

read more
Древни вредности и природни убавини на нашата Македонија

Древни вредности и природни убавини на нашата Македонија

Во рамките на Годишната програма на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“, за учениците од прва година во оваа учебна година се испланирани две еднодневни екскурзии (есенска и пролетна). Екскурзиите се со воспино-образовен и рекреативен карактер, според однапред изготвен...

read more

VI Меѓународен Балкански конгрес за образование и наука

Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Република Македонија заедно со Педагошкиот факултет при Тракискиот универзитет во Едирне, Република Турција и Педагошкиот факултет при Тракискиот универзитет во Стара...

read more
Учество на традиционалниот крос „НЕ на наркотиците“  во Сандански Р. Бугарија

Учество на традиционалниот крос „НЕ на наркотиците“ во Сандански Р. Бугарија

Нашето училиште повторно и оваа година учествуваше на традиционалниот крос „Не на наркотиците“ во Сандански Р. Бугарија, што се одржа на 01.10 2011 година (сабота). Оваа спортска манифестација се реализира по XVI пат, со цел учениците преку дружење, уметност и спорт...

read more
Сликање на тема „Есен“ по повод Недела на детето

Сликање на тема „Есен“ по повод Недела на детето

По повод Недела на детето, на 05.10.2011 година (среда) со почеток во 10:00 часот на спортските терени на гимназијата „Добри Даскалов“ Кавадарци, се реализираше перформанс – сликање со креди во боја и темперни бои на тема: „Есен“. Учесници на оваа ликовна активност...

read more
Државен натпревар по прва помош

Државен натпревар по прва помош

Државниот натпревар по прва помош и заштита оваа година се одржа на 10 септември 2011 година, во Куманово. Нашето училиште го претставуваа ученичките: Моника Петковска III-2, Велика Темова III-4, Софија Ристова III-2, Илинка Ставрова III-2, Ивона Рамнешова III-6 и...

read more
Едукативен камп на тема „Трговија со луѓе“

Едукативен камп на тема „Трговија со луѓе“

Во периодот од 10 до 17 јули 2011 година, во Србија се одржа камп на темата „Трговија со луѓе“ каде што учествуваа ученичките- волонтери: Моника Петковска III-2, Велика Темова III-4 и Зорица Ташева II-1. Кампот се одржа во детското одморалиште Чардак, близу Ковин....

read more
Презентација на еко модели во Охрид

Презентација на еко модели во Охрид

На 27 и 28.09.2011 година во Охрид се одржа презентација на дел од моделите од ,,Trash Fashion“ натпреварот кој беше одржан на 26.05.2011 година во Скопје, како дел од програмата ,,Интеграција на еколошката едукација во македонскиот образовен систем“. По покана од...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт