Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Освоена I, II и III награда на ликовен конкурс

Освоена I, II и III награда на ликовен конкурс

Во чест на празникот Велигден, Градоначалникот на општина Кавадарци и Советот на општина Кавадарци, во соработка со Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ Кавадарци, организираа конкурс за „Велигденски јајца“. На конкурсот учество земаа повеќе ученици од Гимназијата....

read more
Предавање за Преносливо полови болести

Предавање за Преносливо полови болести

Со растот и развојот на младите, неизоставно се наметнува потребата да им се создаде навика за грижа и заштита на нивното здравје. Половото зреење е нормален биолошки процес. Затоа е нужно на сите млади да им се овозможи едукација за причинителте коишто доведуваат до...

read more
Одбележани Денот на шегата и големиот христијански празник Велигден

Одбележани Денот на шегата и големиот христијански празник Велигден

Мотивирани од денот на шегата 1 април и од големиот христијански празник Велигден, учениците од Гимназијата своерачно изработија маски и прекрасни велигденски јајца. Нивните творби беа изложени во холот на...

read more
СРЕЌНИ ВЕЛИГДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

СРЕЌНИ ВЕЛИГДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

Денот на Христовото воскресение, Велигден е голем христијански празник што се празнува од вториот век од нашата ера. Велигденското јајце е старо колку и Христијанството и црквата го прифатила во својата традиција и практика како симбол на Христовото воскресение.Првите...

read more
Успешно реализирана акцијата „Ден на дрвото“

Успешно реализирана акцијата „Ден на дрвото“

По повод одржувањето на акцијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“, во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, се преземени сите неопходни активности, за акцијата успешно да биде реализирана.Раководниот и стручниот тим изготвија акционен план за...

read more
Обезбеден пласман за Гимназијада

Обезбеден пласман за Гимназијада

Женската кошаркарска екипа на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, под менторство на проф. по спорт и спортски активности Тимче Пецов на 23.03.2010 година (вторник) учествуваше на Регионалниот натпревар во кошарка што се одржа во Битола. Во натпреварот учество...

read more
Велигденските празници-повод за посета на основните училишта

Велигденските празници-повод за посета на основните училишта

Учениците од економската и правната насока од нашата Гимназија, членови во виртуелните училишни компании „Advert Company“ и „Daskalov Marketing“, заедно со младинската организација „Млади Лидери“ по повод велигденските празници ги посетија осмоодделенците од сите...

read more

Професијата како предизвик и идна егзистенција

Минатата недела се потврди дека „Мојата идна професија“ е корисен и добро прифатен проект, од страна на учениците кои очекуваат дека ќе им помогне да добијат комплетна слика за професијата за која се одлучиле. И овој пат гостите беа интересни и оставија добар впечаток...

read more

Компјутерот во функција на наставата

Полека, но сигурно компјутерите си го заземаат своето место во наставата. Се изготвуваат електронски документи, презентации за наставниот час и за задолжителните проектни активности. Најчесто учениците ги користат компјутерите за пребарување на корисни информации по...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт