Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Посета на претставници на СОУ „Наум Наумовски-Борче“ Крушево во Гимназијата

Посета на претставници на СОУ „Наум Наумовски-Борче“ Крушево во Гимназијата

Месец мај, месецот на матурантите, во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ беше и во знакот на меѓуучилишната соработка. На 27 и 28 мај во нашиот град престојуваа претставници на СОУ „Наум Наумовски –Борче“ од Крушево, кои реализираа возвратна посета по нашето престојување...

read more
Матурска парада 2010

Матурска парада 2010

Ако постои некој период од човековиот живот, на кој тој никогаш не останува рамнодушен во своите спомени, тоа е сигурно младоста. Но, она што ја прави толку посебна се токму средношколските денови кои траат пократко од секундите, а остануваат врежани во срцата подолго...

read more
Дводневната посета во Крушево

Дводневната посета во Крушево

Акцијата за борба против изостаноците којашто беше организирана во месец март, во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ донесе позитивни резултати. Благодарение на оваа акција учениците од I-година кои немаа изостаноци и покажаа одличен успех по сите предмети на крајот на...

read more
Македонска олимпијада по информатика

Македонска олимпијада по информатика

После успешните Eлектронски натпревари, Регионалните и Државниот натпревар по информатика дојде време најистрајните и најамбициозните млади програмери да се соочат меѓу себе на XIV Македонска олимпијада по информатика и со тоа да се комплетира тимот кој ќе ја...

read more

Републички натпревар по физика

На 08.05.2010 година во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа Републичкиот натпревар по физика. На натпреварот под менторство на професорите по физика Ганчев Илија и Крстева Кристина, учествуваа следните ученици: Петров Љупчо од I-4 клас,...

read more
При изборот на сопствената професија, учениците треба да ги следат сопствените импулси

При изборот на сопствената професија, учениците треба да ги следат сопствените импулси

Дебатите на тема „Мојата идна професија“ организирани за учениците – матуранти досега се покажаа како исклучително успешна реализација за што потврдуваат интересот и присутноста на учениците. Четвртата по ред дебата се одржа на 12. 05. 2010 год. (среда), во 13:00...

read more

Државен натпревар по историја

Државниот натпревар по историја се одржа на 08.05.2010 година во Делчево. Од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци учествуваа учениците: Емилијан Мишков од II-1 клас под менторство на проф. Наташа Матакова и ученикот Ѓорѓи Чирков од I-3 клас под менторство на проф....

read more
Логорување во Горна Бошава

Логорување во Горна Бошава

Повеќе години наназад нашето училиште организира логорување во стариот интернат во Горна Бошава. Логорувањето го организираат професорите по спорт и спортски активности за учениците кои имаат спорт и спортски активности како проектна активност.   Први годинава на...

read more

Гимназијада во кошарка-женски

Од 6. до 8. мај, 2010 година во Скопје се одржа познатиот државен натпревар во спортГимназијада. И оваа година активно учество зема женската кошаркарска екипа од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци под менторство на проф.по спорт Тимче Пецов. Екипата постигна...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт