Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Професијата како предизвик и идна егзистенција

Минатата недела се потврди дека „Мојата идна професија“ е корисен и добро прифатен проект, од страна на учениците кои очекуваат дека ќе им помогне да добијат комплетна слика за професијата за која се одлучиле. И овој пат гостите беа интересни и оставија добар впечаток...

read more

Компјутерот во функција на наставата

Полека, но сигурно компјутерите си го заземаат своето место во наставата. Се изготвуваат електронски документи, презентации за наставниот час и за задолжителните проектни активности. Најчесто учениците ги користат компјутерите за пребарување на корисни информации по...

read more
Тестирање за матурантите

Тестирање за матурантите

Бизнис Академија Смилевски - БАС во соработка со Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и Центарот за образование на возрасни, поддржано од Министерството за образование и наука, им овозможија на учениците – матуранти од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“...

read more
Проект-дебата на тема „Мојата идна професија“

Проект-дебата на тема „Мојата идна професија“

Во периодот од 23.11.2009 до 30.11.2009 училишниот психолог спроведе анкета во вид на прашалник во сите паралелки на IV година. Анкетата содржеше прашања кои се однесуваа на изборот на професијата и концептот Државна матура. Истражувањето ги имаше следниве цели: ◙ да...

read more
Крводарителска акција

Крводарителска акција

Како и секоја година, така и оваа година учениците од гимназијата „Добри Даскалов“ Кавадарци повторно се покажаа многу хумани. Во училиштето беше реализирана крводарителската акција од страна на Институтот за трасфузиологија од Скопје. За учениците од IV година...

read more
Семинар организиран од невладината организација ТРЕФПУНКТ

Семинар организиран од невладината организација ТРЕФПУНКТ

Деновиве во период од 16.02 до 19.02 2010 година, во просториите на хотел „Молика“ се одржа Семинар организиран од невладината организација ТРЕФПУНКТ, потпомогнат од германската фондација Konrad-Adenauer. На овој семинар зедоа учество нашите ученички од III година,...

read more
ПРОЕКТ ЗА МИР

ПРОЕКТ ЗА МИР

На почетокот од месец февруари беше склучен договор со кој СОУ Гимназијата „Добри Даскалов“ (во својство на училиште-учесник) се приклучи кон Проектот за Мир. Договорот беше склучен со СГГУ „Здравко Цветковски“ од Скопје, во својство на училиште-координатор. Проектот...

read more

Mарт – месец на борба против изостаноци

Училишната заедница на гимназијата заедно со Директорката, психологот и педагогот организираа мини проект за борба против изостаноци. Одлучено е месец март да биде месец на борба против изостаноци, за што се информирани сите класни раководители и сите ученици....

read more
Денот на љубовта одбележан и во нашето училиште

Денот на љубовта одбележан и во нашето училиште

,,Да се сведе вселената на едно суштество, да се возвиши едно суштество до Господа, тоа е љубов. Љубовта е поздрав што го праќаат ангелите до ѕвездите. Она што го почнува љубовта може да го заврши само Господ, а да се умре од љубов- тоа значи да се живее од...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт