Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Регионален успех на гимназијалците-математичари

Регионален успех на гимназијалците-математичари

Во просториите на СОУ Гимназија„Добри Даскалов“на 08.02.2020 година се одржа 43 регионален натпревар по математика. Своите математички сили и знаења ги покажаа ученици од Кавадарци, Неготино, Велес, Валандово и Гевгелија.Нашето училиште го претставуваа учениците:Мајкл...

read more
Доделување на дипломи на лидерите на струката и нивните ментори

Доделување на дипломи на лидерите на струката и нивните ментори

-Вест за настанот: "На ден 05.02.2020 година министерот за образование Арбер Адеми ги додели дипломите на лидерите на струка и на нивните ментори. На настанот беа присутни покрај министерот за образование и советниците по струки, по еден родителот на дете и нивните...

read more
Дебата на тема  „ Формалното образование-клучен фактор за кариерен успех во животот “

Дебата на тема „ Формалното образование-клучен фактор за кариерен успех во животот “

На 25 декември 2019 год (среда), со почеток во 12.00 часот во киносалата на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци се одржа дебата на тема „Формалното образование-клучен фактор за кариерен успех во животот“. Учениците Андреј Пејовски, Јована Ѓорѓиевска и Ѓорѓи Ташев...

read more
Реализиран Инфо-ден на Децата правобранители и нивните заменици

Реализиран Инфо-ден на Децата правобранители и нивните заменици

На ден 01.12.2019 година во училишниот хол на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, новоизбраниот Дете правобранител Софија Секуловска заедно со замениците Стефан Стојанов и Дијана Ѓоргова реализираа Инфо-ден преку кој  ја промовираа нивната функција. Преку...

read more
Ученик од нашето училиште меѓу најдобрите деветмина на натпреварот „Лидер 2019“

Ученик од нашето училиште меѓу најдобрите деветмина на натпреварот „Лидер 2019“

Деветмина средношколци од земјава победија на натпреварот „Лидер 2019“ и официјално беа прогласени за лидери меѓу врсниците во својата струка. Покрај дипломата, секој ученик-лидер на струка и наставникот кој го подготвувал за натпреварот ќе добијат и парична награда...

read more
Нови искуства и предизвици на гимназијалците од посетата на Curt Nicolin

Нови искуства и предизвици на гимназијалците од посетата на Curt Nicolin

Од долгогодишната добра соработка на училиштето Curt Nicolin –Финсбанк, Шведска со училишта од Македонија во многу проекти, произлезе  поканата за престој во Финсбанк од 9-ти до 13-ти декември . Училиштето Curt Nicolin   обезбеди стипендии  за 15 ученици и тројца...

read more
Меѓународна јуниорска олимпијада по природни науки (IJSО)

Меѓународна јуниорска олимпијада по природни науки (IJSО)

Во периодот од 02.12.2019 до 13.12.2019, ученикот Мајкл Георгиевски од СОУ Гимназија ,,Добри Даскалов”, Кавадарци, учествуваше на Меѓународна јуниорска олимпијада по природни науки (IJSО), која оваа година се одржа во Доха, Катар. Учествуваа 409 ученици од 70 земји од...

read more
Бранкица Нестроровска-  Лидер на струка 2019 година

Бранкица Нестроровска- Лидер на струка 2019 година

Во организација на Министерството за образование и наука и Центарот за стручно образование,на 10.12.2019 година во Скопје се одржа натпреварот„Лидер на струка“. Натпреварот беше организиран за најразлични струки, а во струката-Економија,право и трговија претставена...

read more
Посета на Дрекслмајер Кавадарци

Посета на Дрекслмајер Кавадарци

Учениците од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци од стручната паралелка економски техничар како и од гимназиските подрачја кои го изучуваат предметот Менаџмент со проф. м-р Жанета Делова, на ден 18.12.2019 година беа во посета на ДММ ДРЕКСЛМАЈЕР Македонија....

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт