Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Презентација во општина Кавадарци за зачувување на животната средина

Презентација во општина Кавадарци за зачувување на животната средина

На ‎16-05-2018 год во просториите на општина Кавадарци по иницијатива на проф. по географија Фердинанд Чејков учениците од прва и трета година по предметот Географија од Гимназијата Добри Даскалов беа во посета на општината на презентација за зачувување на животната...

read more
Ученици од II и III година во посета на Централен регистар – Кавадарци

Ученици од II и III година во посета на Централен регистар – Кавадарци

Учениците од клас II-7 и клас III-7 при СОУ Гимназија „Добри Даскалов" - Кавадарци на 10.05.2018 во рамките на наставниот предмет „Практична настава" , под менторство на Проф. Слободанка Стојанова и Проф. Татјана Ралевска, ги посетија просториите на Централен регистар...

read more
Втора работилница од Еразмус+ проектот RAINBOW во Читанова, Италија

Втора работилница од Еразмус+ проектот RAINBOW во Читанова, Италија

Во периодот од 30.04.2018 до 04.05.2018 г. професори и ученици од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци учествуваа на втората работилница во Италија во рамките на Еразмус+ проектот RAINBOW – Right Attitude IN Building Our World. Работилницата се одржа во Средното...

read more
Ученици од II и III година во посета на Основното јавно обвинителство – Кавадарци

Ученици од II и III година во посета на Основното јавно обвинителство – Кавадарци

Ученици од II и III година од економско - правно трговската струка при СОУ "Добри Даскалов" - Кавадарци, раководени од предметните наставници по "Практична настава" и "Основи на јавно право" , Слободанка Стојанова и Татјана Ралевска, на ден 03.05.2018 година ги...

read more
Гимназијата домаќин на петиот по ред Регионален натпревар по биологија

Гимназијата домаќин на петиот по ред Регионален натпревар по биологија

На 21.04.2018 година во Нашето училиште СОУ Гимназија,, Добри Даскалов “ во Кавадарци се одржа петиот по ред Регионален натпревар по биологија . На натпреварот учествуваа вкупно 42 учесници од пријавените 46 и тоа: I година 15 учесници, II година 12 учесници, III...

read more
Посета на осигурителна компанија во рамките на предметот Практична настава

Посета на осигурителна компанија во рамките на предметот Практична настава

Во рамките на наставниот предмет Практична Настава со предметниот наставник Татјана Ралевска учениците од клас II-7 при СОУ "Добри Даскалов" - Кавадарци, на ден 16.04.2018 година ја посетија Осигурителната компанија "Евроинс" со експозитура на територијата на Општина...

read more
Моќта на програмирањето – предавање на час по програмски јазици од студенти на ФИНКИ

Моќта на програмирањето – предавање на час по програмски јазици од студенти на ФИНКИ

Соработката на професорите со учениците не завршува откако тие ќе ги напуштат училишните клупи, па затоа на 10.04.2018 година по иницијатива на професорот по информатика м-р Зоран Милевски, за време на часовите по програмски јазици се одржа предавање на тема „Intro to...

read more
Учениците од III година во посета на ПС Кавадарци

Учениците од III година во посета на ПС Кавадарци

На ‎03.04.2018 год учениците од III год од гимназијата Добри Даскалов во рамките на активностите по предметот географија- изборен и географија за економисти кај проф. Фердинанд Чејков беа во посета на полициската станица во Кавадарци. Учениците во оваа тематска целина...

read more
Учество на финалниот натпревар CodeCup 2018

Учество на финалниот натпревар CodeCup 2018

На ден 31.03.2018 година (сабота) во просториите на Универзитетот Св.„Климент Охридски“-Битола во Факултет за информатички и комуникациски технологии во Битола по трет пат се одржа финалниот настан од натпреварот CodeCup 2018- натпревар во програмирање на апликации...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт