Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Одржан LXII Државен натпревар по математика PDF Печати Е-пошта
среда, 10 април 2019 22:35

На 16.03.2019 година на Факултет за Електротехнички науки се одржа LXII Државен натпревар по математика и Цветанка Пасинечка се здоби со III награда.

Photo 4-9-19 15 28 39

Photo 4-9-19 15 28 32

Повеќе...
 
Учениците во посета на адвокатска и нотарска канцеларија PDF Печати Е-пошта
вторник, 09 април 2019 08:20

На ден 14.03.2019 год, учениците од клас ll 7, при СОУ "Гимназија Добри Даскалов" од Кавадарци, во рамките на наставните часови по наставниот предмет" Практична Настава" со предметниот наставник Татјана Ралевска ја посетија Адвокатската канцеларија на Адвокат Милица Коцева, каде имаа можност да се запознаат со дел од дејствијата поврзани со образување на судски предмет. Учениците имаа можност да се запознаат и со одредени дејствија кои се превземаат за спречување на малолетничката деликвенција. Потоа учениците ја посетија и Нотарската канцеларија на Нотарот Ристо Самарџиев, Нотар овластен за подрачјето на Општина Кавадарци. Нотарот детално ги запозна учениците за работите поврзани со нотаријатот и неговите овластувања. На крајот, учениците ги осознаа разликите и сличностите помеѓу Адвокатурата и Нотаријатот.

54728541 346791369377906 764887216756359168 n

 
Реализирана Erasmus+ работилница во Полска во рамките на проектот DIGITeachEUrope PDF Печати Е-пошта
вторник, 02 април 2019 21:56

Во периодот од 25 до 30 март 2019 год. се реализираше Erasmus+ работилница во Полска со партнерите на нашето училиште во рамките на проектот DIGITeachEUrope - developing digital learning environments for schools in Europe. На оваа работилница од нашето училиште присуствуваа директорката Невенка Поп-Ангелова, Христинка Косовска, проф. по латински јазик, м-р Зоран Милевски – проф. по информатика и Благородна Лазова – проф. по информатика.

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Sierakowicach во Sierakowice, Полска беше локацијата каде што се реализираше средбата и работилниците со партнерите од Ludwig-Windthorst-Haus, Katholisch-Soziale Akademie, Kompetenzzentrum für Lehrerfortbildung, Линген, Германија, Clara-Schumann-Gymnasium Dülken, Viersen, Германија, PJG PITAGORA, Сплит, Хрватска и Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Sierakowicach, Sierakowice, Полска.

 Photo 4-2-19 22 48 15  Photo 4-2-19 22 53 17

Последно освежено на вторник, 02 април 2019 22:16
Повеќе...
 
III работилница во рамките на Еразмус+ проектот RAINBOW PDF Печати Е-пошта
четврток, 21 март 2019 23:20

Професори и ученици од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ – Кавадарци учествуваа на III работилница во рамките на Еразмус+ проектот RAINBOW- Right Attitude In Building Our World која се одржа во Вилниус, Литванија во периодот од 10.-17. Март 2019 г. Таму учесниците се запознаа со Литванскиот образовен систем, култура, историја и традиција. Македонските ученици Славица Касапинова II-5, Рената Попова II-5 и Миле Пеливанов III-3 заедно со учениците од партнерските училишта од Литванија, Бугарија, Турција, Италија, Шпанија и Романија ги претставија своите презентации за социјална инклузија на тема „Позитивни социјални аспекти во својата земја“. Професорите Христинка Косовска – проф. по латински јазик, Кочо Кочов – проф. по македонски јазик и Блашко Клинчаров – проф. по спорт присуствуваа на интернационална конференција за неформални методи и техники каде презентираа за „Позитивните ефекти од драмските изведби како неформални активности“. Најголем дел од работилниците и Конференцијата се одржаа во Едукативниот центар Сантарискес, кој претставува единствен едукативен центар во Литванија којшто е сместен во државна болница за педијатрија. Таму на учесниците им беше претставена програмата и ресурсите на едукативниот центар.

FB IMG 1552406901701

IMG-20190312-WA0004

Последно освежено на четврток, 21 март 2019 23:29
Повеќе...
 
Нови работилници и споделено искуството стекнато на интеркултурната размена во Троген, Швајцарија PDF Печати Е-пошта
сабота, 16 март 2019 01:19

На 14.03.2019 година се реализира уште една follow-up работилница во рамките на проектот „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Македонија“ на Коалиција на младински организации СЕГА, подржан од детската фондација Песталоци.

Работилниците следат по реализираната 9-та по ред размена на наши ученици во Швајцарија кои во периодот од 04.12.2018 до 19.12.2018 година, учествуваа на интеркултурната размена во детското село Песталоци во Троген, Швајцарија.

Учениците учесници во размената Вероника Каровска, Драган Андреевски, Ѓорѓи Ѓиков, Иван Јосифов, Мартин Коцев, Марија Ристова, Марија Глигорова и Пане Досев и супервизор проф. по информатика м-р Зоран Милевски, пренесоа знаење и искуство кое што го стекнаа во Швајцарија на ученици од трета година од нашата гимназија.

Photo 3-15-19 13 16 07 1-min

Photo 3-15-19 13 36 31-min

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 4 од 119

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер