Втор дом, за вас

Училиште каде можете да се чуствувате исто како дома, најдобро место за учење!

Врвни професори

Најдобрите од секоjа област, на ваше располагање за ваш личен напредок и развивање!

Совети и подучувања

Прашања од сите области, одговори за секое прашање и совет.

Најдобрите
на едно
место

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

Новости
Училишни активности, натпревари, известувања и настани
Посета на ВФП А.Д. Скопје осигурително брокерско друштво, подружницаКавадарци од страна на учениците од  IV-6 2022-2023

Посета на ВФП А.Д. Скопје осигурително брокерско друштво, подружницаКавадарци од страна на учениците од IV-6 2022-2023

Посета на ВФП А.Д. Скопје осигурително брокерско друштво, Подружница-Канцеларија 11 Кавадарци, ул. Булевар Македонија бр. 40, Кавадарци 1430 од страна на учениците од  IV-6 клас економски техничар на ден 16.09.2022 (петок) со проф. М-р Жанета Делова, професор по група...

read more
Добредојде на учениците во I година во гимназијата „Добри Даскалов“

Добредојде на учениците во I година во гимназијата „Добри Даскалов“

Започна новата учебна 2022/2023 година. И оваа година желбата на многу полуматуранти да го продолжат своето образование е СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци. Класните раководители на учениците во прва година им посакаа добредојде на учениците и им посакаа многу...

read more
Соопштение за почеток на наставата во новата учебна година

Соопштение за почеток на наставата во новата учебна година

Им се соопштува на сите ученици дека наставата во новата учебна 2022/2023 година ќе започне на 01.09.2022 година (четврток) и тоа: за учениците од II,и III и IV година со почеток во 08:00 часот, а за учениците од I година со почеток во 09:00 часот. Директорката и...

read more
Сања Василова – ученичка во гимназија „Добри Даскалов“, една од седумте најдобри матуранти по математика на Државна матура

Сања Василова – ученичка во гимназија „Добри Даскалов“, една од седумте најдобри матуранти по математика на Државна матура

Оваа година седум ученици од нашата земја се истакнаа на државната матура по предметот математика со нивните одлични оценки и перцентилен ранг од 99, 97, покажуваат статистиките на Државниот испитен центар. Станува збор за матурантите: Сања Василова од „Добри...

read more
Гимназијата ,,Добри Даскалов,, повторно се гордее со постигнувањата на Мајкл Георгиевски

Гимназијата ,,Добри Даскалов,, повторно се гордее со постигнувањата на Мајкл Георгиевски

Мајкл Георгиевски ученик од трета година се натпреваруваше на Меѓународната олимпијада по физика (IPhO 2022) и  освои пофалница. Мајкл продолжува со своите успешни учества на натпреварите  по физика од меѓународен карактер. Тој е еден од ретките ученици кој ја...

read more
Информации и упатства за електронско запишување на ученици во средно училиште

Информации и упатства за електронско запишување на ученици во средно училиште

Драги ученици, во продолжение можете да погледнете информации и упатства за електронско пријавување и запишување во средно училиште. Упатство за упис на ученици линк   [video width="1920" height="1080"...

read more

Контактирајте не

Контакт