Се продолжува зимскиот распуст за сите ученици

Во врска со континуирано зголемените концентрации на загадувачки честички во воздухот во повеќе градови во Република Македонија, како и метеоролошките прогнози за следните денови, Владата на Република Македонија, покрај серијата мерки со кои се веќе задолжени...
Прва работилница од Еразмус+ проектот Schools go ditital

Прва работилница од Еразмус+ проектот Schools go ditital

Во периодот од 09.01.2019 год. – 14.01.2019 год се оддржа првата работилница од проектот Schools go ditital од Erasmus + програмata во Измир, Р.Турција, во кој учество покрај нашето училиште СОУ Гим.“Добри Даскалов“- Кавадарци земаа училишта од следниве земји:...
Иновативен камп-натпревар на средношколци во оргaнизација на Џуниор Ачивмент Македонија

Иновативен камп-натпревар на средношколци во оргaнизација на Џуниор Ачивмент Македонија

На 23ти ноември 2018, во Скопје, се одржа Иновативен камп-натпревар на средношколци во оргaнизација на Џуниор Ачивмент Македонија. На овој натпревар во претприемнички вештини учествуваа 110 ученици од 22 средни училишта. Тие беа групирани во 22 тима по 5 ученица кои...
Хуманитарна акција од учениците за децата во Дневниот Центар Кавадарци

Хуманитарна акција од учениците за децата во Дневниот Центар Кавадарци

Учениците преку ученичката заедница организираа хуманитарна акција со цел за заедничка дидактичка работилница со децата децата со попреченост од Дневниот Центар – Кавадарци. Како предновогодишен подарок со средствата купија дидактички играчки и заеднички ги...
Успешно реализирана по 9-ти пат Интеркултурна рамена во Троген, Швајцарија

Успешно реализирана по 9-ти пат Интеркултурна рамена во Троген, Швајцарија

Во рамките на проектот „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Македонија“ на Коалиција на младински организации СЕГА, подржан од детската фондација Песталоци, во периодот од 04.12.2018 до 19.12.2018 година, уште еднаш ученици од нашето училиште...