Освоено III место на Меѓународен натпревар за веб дизајн 2021

Освоено III место на Меѓународен натпревар за веб дизајн 2021

Секоја година, така и оваа учебна година се одржува меѓународен натпревар по информатика од областа на програмирањето и веб дизајн, во организација на СУ “Кузман Шапкарев” Благоевград, Бугарија. Натпреварот се одржува во Бугарија во градот Благоевград, но...
Освоени награди на натпреварите по информатика

Освоени награди на натпреварите по информатика

Традиционално како и секоја година, така и оваа учебна година се одржуваат циклус натпревари по информатика од областа на програмирањето, во организација на Здружението на информатичари на Македонија – ЗИМ. Сите натпревари во рамките и на овогодишниот циклус...
Видео-конференција во рамките на Еразмус+ проектот Heritage Education Learning Program – HELP

Видео-конференција во рамките на Еразмус+ проектот Heritage Education Learning Program – HELP

Во рамките на Еразмус+ проектот Heritage Education Learning Program – HELP се одржа видео-конференција со ученици и професори од Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци со партнерските училишта од Португалија – Agrupamento de Escolas Camilo Castelo Branco, Азорес...