Државен натпревар на детски и младински хорови и оркестри


Објавено на: 20.05.2017

На 20.5.2017 год. во Домот на културата „Иван Мазов – Климе“ Кавадарци се одржа Државен натпревар на детски и младински хорови и оркестри во кој земаа учество оркестарот и хорот при СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци под раководство на проф. Драган Вељковиќ.

Настапот беше успешно изведен пред кавадаречката публика, а стручното жири ги додели следните награди:

I место – 98 бода за оркестарот;

II место – 88 бода за хорот.

Со ова се потврди уште една успешна година на хорот и оркестарот од нашето училиште. 

IMG 1554

{qtube vid:=n5E_7LHA_18}

IMG 1546

{qtube vid:=3M1_EMqsa3Q}

{qtube vid:=jFPiyW7iBg0}

{qtube vid:=W1wqaabTICs}