Државен натпревар по историја


Објавено на: 11.05.2010

Државниот натпревар по историја се одржа на 08.05.2010 година во Делчево. Од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци учествуваа учениците:

Емилијан Мишков од II-1 клас под менторство на проф. Наташа Матакова и ученикот Ѓорѓи Чирков од I-3 клас под менторство на проф. Блаже Јованов.

Ученикот Емилијан Мишков освои трето место, а ученикот Ѓорѓи Чирков се пласираше на 10 место.