Хуманитарна активност на учениците од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“


Објавено на: 13.02.2014

Учениците од I-1 клас од Гимназијата „Добри Даскалов“ Кавадарци самоиницијативно реализираа хуманитарна акција под мотото „Подај рака“ за собирање на алишта. Во акцијата беа вклучени 34 ученици, а само за еден ден се собрани 30 пакети со алишта. Денес пакетите заедно со претставници од Црвен Крст- Кавадарци ги предадоа на социјално ранливите граѓани, на оние на кои оваа помош  им е најпотребна во овие зимски денови. Хуманиот гест на овие ученици нека биде поттик и за останатите ученици во градот да ја покажат својата хуманост на дело, да го споделат она што го имаат со другите и насмевката на другите да ги прави посреќни и поисполнети во животот.

1779662 10200749800987379 1094705958 n

1899070 10200749800867376 889150504 n

1922555 10200749801427390 1151105595 n

{qtube vid:=_oaOe2zd3fU}

*Видеото е извадок од вестите на локалната КТВ телевизија