I место на регионалниот натпревар по германски јазик


Објавено на: 06.03.2017

На 4.3.2017 год. во Битола се одржа регионален натпревар по германски јазик на кој учество зедоа ученици од Кавадарци, Велес, Прилеп, Битола, Охрид, Кичево и др. градови во овој регион. Нашата гимназија ја претставуваше ученикот Стефан Попов од II-2 клас под менторство на проф. Анастазија Костова и го освои првото место. Следната недела ќе ја претставува нашата гимназија на Државниот натпревар кој ќе се одржи во Скопје. Години наназад учениците од нашето училиште ги заземаат првите места на натпреварите по германски јазик и со тоа докажуваме дека сме едно од најдобрите училишта во државата во кое по секој предмет менторите со учениците неуморно работат. Ученикот Стефан Попов постигнува одлични резултати по сите предмети, а учествува и на повеќе натпревари, но неговата љубов кон странските јазици го потврди тоа со освоеното прво место.  Се надеваме на големи успеси и на натпреварите што следуваат.

17193785 10154422607637151 1224088731 o

17176188 1080058412139754 609466876 o

17193698 1080058495473079 244462397 o

17148787 10154422607502151 875820590 o

17148754 1080058405473088 1814477676 o