Освоена I, II и III награда на ликовен конкурс


Објавено на: 03.04.2010

Во чест на празникот Велигден, Градоначалникот на општина Кавадарци и Советот на општина Кавадарци, во соработка со Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ Кавадарци, организираа конкурс за „Велигденски јајца“. На конкурсот учество земаа повеќе ученици од Гимназијата. Особено се истакнаа учениците:


1. Тасева Верица од II-5 клас освоена Прва награда
2. Манева Стефанија од I-3 клас освоена Втора награда
3. Илиевска Рајне од I-2 клас освоена Трета награда

VeligdenskiJajca_I_nagrada

VeligdenskiJajca_II_nagradaVeligdenskiJajca_III_nagrada