Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Под мотото „Израдувај некого” учениците од гимназијата спроведоа хуманитарна акција

Под мотото „Израдувај некого” учениците од гимназијата спроведоа хуманитарна акција

Деновиве под мотото „Израдувај некого" учениците од гимназијата Добри Даскалов спроведоа хуманитарна акција. Со паричните средства се обезбедија новогодишни пакетчиња, играчки и облека кои се донираа во Малиот групен дом. На детската радост и немаше крај. Дружењето на...

read more
Нашите ученици во посета на Локална Самоуправа Кавадарци

Нашите ученици во посета на Локална Самоуправа Кавадарци

На ден 18.12. 2017 год, учениците од клас II-7, при СОУ "Гимназија Добри Даскалов" од Кавадарци, во рамките на наставните часови по наставниот предмет "Практична Настава" со предметниот наставник Татјана Ралевска ги посетија просториите на Локална Самоуправа-...

read more
Нашите ученици во посета на Собранието на Р.Македонија

Нашите ученици во посета на Собранието на Р.Македонија

Ученици од СОУ Гимназија Добри Даскалов Кавадарци од Економско правна и трговска струка на 15.12.2017 година своите теоретски знаења за демократија ги надополнија со карактеристиките на парламентарната демократија, историските датуми и настани од модерниот развој на...

read more
Работилница од Еразмус+ проектот RAINBOW во Ботошани, Романија

Работилница од Еразмус+ проектот RAINBOW во Ботошани, Романија

Во периодот од 11.12.2017 до 15.12.2017 г. професори и ученици од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци учествуваа на работилница во Романија во рамките на Еразмус+ проектот RAINBOW – Right Attitude IN Building Our World. Работилницата се одржа во Средното...

read more

Сторија за пеперутките

На ден 06.12.2017 год.(среда) во кино-салата во гимназија„Добри Даскалов“ се одржа презентација на колекција од пеперутки и молци од ученикот Слободан Јовановиќ. Ученикот освои прва награда на натпреварот„Ноември-месец на науката“, на Природно-математичкиот факултет...

read more
Две втори места на XXII меѓународен фестивал Утринска ѕвезда во Банско, Р.Бугарија

Две втори места на XXII меѓународен фестивал Утринска ѕвезда во Банско, Р.Бугарија

Од 29 ноември до 3 декември 2017 година во Банско, Р.Бугарија се одржа XXII меѓународен фестивал Утринска ѕвезда. Учениците од гимназијата "Добри Даскалов" Кавадарци настапија со театарската претстава "Бегалка" под менторство на професорите Гордана Еленова и Кочо...

read more
Гимназијалците со највисоки награди во месецот на науката

Гимназијалците со највисоки награди во месецот на науката

Проектите, иновативноста и креативноста се постојан дел од работата на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“. Секоја генерација ученици носи таленти од различни области, кои со помош на нивните ментори излегуваат пред очите на јавноста. На нивните успеси горди се...

read more
Државен натпревар за средни училишта по пинг понг во Прилеп

Државен натпревар за средни училишта по пинг понг во Прилеп

На ден 17ти Ноември се одржа Државен натпревар за средни училишта по пинг-понг во Прилеп.На натпреварот земаа учество 30 машки и 15 женски. Гимназијата „Добри Даскалов“ под менсторство на проф. Блажо Велков зема свое учество. Во натпреварот учествуваа ученици од прва...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт