Се одржа регионалниот натпревар по француски јазик во спелување 2022


Објавено на: 29.11.2022

На 19.11.2022 во Неготино се одржа регионалниот натпревар по француски јазик во спелување 2022. Учениците од втора година Марија Димова и Борјан Бошески (II 4) под менторство на професорката по француски С.Несторова-Мицев учествуваа на натпреварот, Марија Димова го освои трето место и ќе учествува на Државниот натпревар што ќе се одржи на 03.11.2022 во Скопје.