7 награди на Државниот натпревар по Биологија за гимназијата „Добри Даскалов“


Објавено на: 02.06.2023

Десетиот Државен натпревар по Биологија се одржа на 27.05.2023 година на Природно –математичкиот факултет во Скопје.

Од нашата Гимназија „Добри Даскалов“- Кавадарци, учествуваа осум ученици кои постигнаа одлични резултати и со тоа уште еднаш докажаа дека нашето училиште се наоѓа на врвот, меѓу најдобрите училишта во државава.

Ученици кои учествуваа на натпреварот од прва година под менторство на проф. Богде Коцева  се:

  1. Ана Лазареска од I-4 класI награда
  2. Елена Илова од I-3 класII награда
  3. Цветанка Ристовска I-3 класIII награда
  4. Анастасија Ризова I-5 класучество

Ученици кои учествуваа на натпреварот од втора година под менторство на проф. Елизбета Иговска се :

  1. 1. Матеа Мукаетова од II-5 клас – II награда
  2. 2. Тодор Пењушков од II-5 клас – II награда
  3. Марија В`чкова од II-5 клас – III награда

Ученик кој учествуваше на натпреварот од трета година  под менторство на проф. Богде Коцева е:

  1. Томе Ѓондев од III-3 клас – I награда

На сите ученици им се заблагодаруваме за вложениот труд и постигнатите резултати.  На сите им  посакуваме  добро здравје, многу успеси  во иднина и понатаму гордо да го представуваат нашето училиште.