Посета на нотарска канцеларија во рамките на предметот Практична настава

Посета на нотарска канцеларија во рамките на предметот Практична настава

На ден 19.03.2018 год, учениците од клас II-7, при СОУ “Гимназија Добри Даскалов” од Кавадарци, во рамките на наставните часови по наставниот предмет “Практична Настава” со предметниот наставник Татјана Ралевска ја посетија Нотарската...
Посета на адвокатска канцеларија во рамките на предметот Практична настава

Посета на адвокатска канцеларија во рамките на предметот Практична настава

На ден 12.03.2018 год, учениците од II-7 клас при СОУ Гимназија “Добри Даскалов” од Кавадарци, во рамките на наставните часови по наставниот предмет “Практична Настава” со предметниот наставник Татјана Ралевска ја посетија Адвокатската...
Одржан XXVI регионален натпревар по информатика

Одржан XXVI регионален натпревар по информатика

Традиционално како и секоја година, така и оваа учебна година се одржаа училишен и регионален натпревар по информатика МЕНДО – од областа на програмирањето, во организација на Здружението на информатичари на Македонија ЗИМ. Сите натпревари во рамките на...
Продолжува реализацијата на Еразмус+ проектот DIGITeachEUrope во Сплит, Хрватска

Продолжува реализацијата на Еразмус+ проектот DIGITeachEUrope во Сплит, Хрватска

Во периодот од 1 до 7 март 2018 год. се реализираше втората Еразмус+ работилница во Сплит, Хрватска со партнерите на нашето училиште од Хрватска, Германија и Полска, а во рамките на проектот DIGITeachEUrope – Developing digital learning environments for schools...

Нашето училиште домаќин на Општинскиот натпревар по биологија

На 03.03.2018 година во нашето училиште СОУ Гимназија „Добри Даскалов” Кавадарци, се одржа Општинскиот натпревар по биологија за учениците од I,II и III година. На натпреварот учествуваа ученици и од СОЗШУ„ Ѓорче Петров “. Вкупно учествуваа 32 ученици, односно 30 од...