Ученик од нашето училиште меѓу најдобрите деветмина на натпреварот „Лидер 2019“

Ученик од нашето училиште меѓу најдобрите деветмина на натпреварот „Лидер 2019“

Деветмина средношколци од земјава победија на натпреварот „Лидер 2019“ и официјално беа прогласени за лидери меѓу врсниците во својата струка. Покрај дипломата, секој ученик-лидер на струка и наставникот кој го подготвувал за натпреварот ќе добијат и парична награда...
Нови искуства и предизвици на гимназијалците од посетата на Curt Nicolin

Нови искуства и предизвици на гимназијалците од посетата на Curt Nicolin

Од долгогодишната добра соработка на училиштето Curt Nicolin –Финсбанк, Шведска со училишта од Македонија во многу проекти, произлезе  поканата за престој во Финсбанк од 9-ти до 13-ти декември . Училиштето Curt Nicolin   обезбеди стипендии  за 15 ученици и тројца...
Меѓународна јуниорска олимпијада по природни науки (IJSО)

Меѓународна јуниорска олимпијада по природни науки (IJSО)

Во периодот од 02.12.2019 до 13.12.2019, ученикот Мајкл Георгиевски од СОУ Гимназија ,,Добри Даскалов”, Кавадарци, учествуваше на Меѓународна јуниорска олимпијада по природни науки (IJSО), која оваа година се одржа во Доха, Катар. Учествуваа 409 ученици од 70 земји од...

Наградени ученици без изостаноци во месец октомври со посета на филмот Врба од Милчо Манчевски

По повод месец октомври,прогласен во училиштето како месец без изостаноци,ученици од Гимназија ,,Добри Даскалов,, беа наградени со бесплатни карти за филмот Врба на нашиот познат режисер Милчо Манчевски .Проекцијата на филмот беше во Домот на културата,,Иван Мазов...
Еднодневен семинар на тема „Демократијата и Собранието“ за ученици од средните училишта

Еднодневен семинар на тема „Демократијата и Собранието“ за ученици од средните училишта

Ученици од шест средни училишта од Прилеп, Кавадарци, Липково, Маврово и Ростуше, Свети Николе и Скопје, придружувани од нивните наставници, учествуваа на еднодневен семинар на тема „Демократијата и Собранието”, кој се одржа во Едукативниот центар на Парламентарниот...