Гимназијата „Добри Даскалов“ домаќин на регионалниот натпревар по информатика

Гимназијата „Добри Даскалов“ домаќин на регионалниот натпревар по информатика

Традиционално како и секоја година, така и оваа учебна година се одржуваат циклус натпревари по информатика од областа на програмирањето, во организација на Здружението на информатичари на Македонија – ЗИМ. Сите натпревари во рамките и на овогодишниот циклус...
Гимназијата e домаќин на четвртата работилница од проектот Schools Go Digital во рамките на Еразмус+

Гимназијата e домаќин на четвртата работилница од проектот Schools Go Digital во рамките на Еразмус+

Нашето училиште е домаќин на четвртата работилница од Еразмус+ проектот SCHOOLS GO DIGITAL – Mobile Assessment tools for students, како патнер училиште во рамките на програмата Еразмус+ стратегиско партнерство. Во периодот од 25.-29.02.2020 се реализираа активности од...
Регионален натпревар по француски јазик – Олимпијади 2020

Регионален натпревар по француски јазик – Олимпијади 2020

На 22 февруари 2020 во просториите на ООУ” Гоце Делчев” – Неготино се одржа регионалниот натпреварот по француски јазик – Олимпијади 2020 за учениците од трета година . Ученичката Ивона Златкова од  III 2  учествуваше на натпреварот,под менторство на професор...
Унапредување на воспитно-образовната дејност во училиштата –задача на сите учесници во образовниот процес

Унапредување на воспитно-образовната дејност во училиштата –задача на сите учесници во образовниот процес

На 24.02.2020 година во просториите на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ се одржа предавање на тема „ Унапредување на воспитно-образовната работа во училиштата “, од страна на  проф.д-р.Розалина Попова-Коскарова, редовен професор на Педагошкиот факултет во Скопје. Целта...
Четврта работилница од Еразмус+ проектот „Програма за проучување на културното наследство на земјите”

Четврта работилница од Еразмус+ проектот „Програма за проучување на културното наследство на земјите”

Професори и ученици од Гимназијата „Добри Даскалов“ учествуваа на четвртата работилница од Еразмус+ проектот „Програма за проучување на културното наследство на земјите” во периодот од  17 до 21 февруари 2020 година во Азорес, Португалија. Проектот HELP – Heritage...